PayPal pentru crypto monede: Până la 25.000 de magazine online din Germania pot accepta bani digitali din 2019

Un start-up elvețian încearcă să utilizeze crypto monedele pentru tranzacțiile online la fel de simplu și sigur ca și utilizarea PayPal.

Acuzația principală a mass-media împotriva crypto monedelor este aceea că sunt “niște monedă greu de cheltuit”. Chiar dacă, potrivit CNBC, valoarea totală a Bitcoin-ului cheltuită pe serviciile de comerț a crescut la 190,2 milioane USD în 2017, de la 9,8 milioane USD în 2013, piața este încă în fază incipientă. Potrivit unui studiu publicat de Bank of Olanda în februarie 2018, doar două procente dintre comercianții cu amănuntul online au acceptat crypto monedele, în ciuda interesului “substanțial”.

UTRUST are ca scop acceptarea crypto monedelor on-line și de la punctul de vânzare la nivel mondial. Acest set de instrumente va include, de asemenea, un sistem de atenuare a conflictului, o protecție de compensare și o crypto monedă de proprietate care crește puterea de cumpărare în cadrul platformei. În timp ce UTRUST și-a îndreptat atenția cu privire la asistarea comercianților cu amănuntul la nivel mondial în utilizarea crypto monedelor, a decis să își lanseze afacerea în Europa.

Compania a semnat parteneriate strategice în Europa pentru a crea un început necesar pentru o extindere ulterioară. Un astfel de parteneriat este cu Gambio.de, un furnizor german de comerț electronic, cu peste 25.000 de magazine online. Potrivit estimărilor UTRUST, magazinele Gambio generează aproximativ 30% din veniturile din comerțul electronic din Germania și, prin urmare, se află într-o poziție de pornire puternică pentru ca UTRUST să se extindă pe întreg continentul.

Citește și: UE ALOCĂ 1 MILION DE EURO ANUAL PENTRU MONITORIZAREA CRYPTO MONEDELOR ȘI AFACERILOR FINTECH

UTRUST spune că aceste parteneriate înseamnă că începând cu prima zi de operare, mii de comercianți vor putea să accepte crypto monede într-un mod simplificat, în timp ce vor primi valuta fiat în conturile lor bancare. În plus, clienții UTRUST vor avea acces la un portofel digital propriu care permite tranzacții cu taxă zero. Compania consideră că numărul mare de comercianți va compensa cifrele mai mici ale utilizării crypto monedelor, câștigând UTRUST o pondere substanțială în economia cripto-economică. Compania intenționează să ajute toate afacerile cu care interacționează și să crească cu valul de crypto monede.

“În următorii trei ani, veți putea să plătiți online cu crypto monede la principalii furnizori. Acest lucru va fi deconectat în următorii cinci ani “, a declarat Filipe Castro, co-fondator al UTRUST . “Cred cu tărie că, în viitor, în zece ani, veți avea crypto monede emise de statele cu economii majore”, a adăugat Castro. Și în acel moment, UTRUST se așteaptă să fie deja acolo pentru ei “pe teren”.

Protocolul UTRUST are, de asemenea, un mecanism integrat pentru soluționarea litigiilor. În mod specific, arbitrii UTRUST pot interveni pentru a media între cumpărător și vânzător, în cazul în care nu se pun de acord asupra restituirii sau eliberării fondurilor în 30 de zile.

În timp ce mai multe companii precum BitPay sau Coinbase s-au ridicat la provocarea de a depăși decalajul dintre crypto monede și furnizorii tradiționali, UTRUST se diferențiază ca fiind “prima soluție de plată prin crypto monede pentru a oferi tranzacții instantanee și protecția cumpărătorilor “. Într-o piață care este adesea văzută ca prea volatilă atât pentru comercianți, cât și pentru utilizatori, o ofertă de a aduce reglementarea pentru ambele pot într-adevăr să facă o schimbare.

UTRUST speră să devină un  “PayPal pentru Crypto monede” oferind protecție atât pentru cumpărători, cât și pentru vânzători. Acesta oferă, de asemenea, avantajul suplimentar al restituirilor plătite în crypto monede în cazul unui litigiu. De asemenea, în timp ce PayPal protejează numai bunurile fizice, UTRUST își extinde propunerea de securitate și pe serviciile sale. UTRUST a anunțat recent că s-a alăturat companiei și fostul șef al parteneriatelor europene și șef al piețelor de achiziții și parteneriate pentru întreprinderi mari pentru PayPal din U.K, Sanja Kon. UTRUST este de părere că această adăugire în echipă va oferi multă nevoie de expertiză tradițională în domeniul comerțului electronic pentru reducerea decalajului dintre monedele digitale și fiat.

Compania spune că acest lucru, combinat cu o taxă comercială de 1%, promite să declanșeze un ciclu de feedback al mai multor clienți care aduc mai mulți comercianți în zona crypto.