PC rupe alianta cu PNL, insa sustine in continuare USL

Partidul Conservator (PC) a rupt legatura cu PNL. Conducerea PC a anuntat, joi, ca s-a decis ruperea aliantei cu PNL si ACD, insa si-a afirmat sprijinul pentru USL.

Liderii PC au afirmat, dupa sedinta Biroului Executiv al partidului, ca pana acum nu au avut intalniri comune cu cei din PNL, asadar nu sunt nici obiective comune. Incepand de astazi, PC va fi partid distinct in USL, iar pozitiile PC sunt ale partidului, a spus Bogdan Ciuca, purtatorul de cuvant al PC.

“Protocolul cu ACD fizic nu functioneaza. Nu prea au fost intalniri in plan local, nici in plan national. Asta nu inseamna ca avem o problema cu USL, USL ramane in continuare cel mai drag proiect al PC si credem ca este izbanda cea mai puternica a PC, alaturi de PSD si PNL. Pentru ca intalnirile acestea nu au prea existat, facem cunoscut ca toate pozitiile PC de acum incolo sunt ale PC si toate pozitiile PNL sunt ale PNL (…) Nu vizam o rupere, nu vizam o plecare”, a precizat Bogdan Ciuca.

El a mai spus ca PC face acest anunt, pentru a nu mai fi intrebat de fiecare data daca un proiect sau o initiativa a PC a fost discutata in ACD.

“Nu am discutat, pentru ca nu ne-am intalnit si nu functioneaza protocolul fizic, datorita problemelor de guvernare, problemelor locale. Avem o relatie buna, dar nu functioneaza. Ca urmare, toate pozitiile, declaratiile politice, interpelarile, initiativele legislative pe care le prezentam ca fiind ale PC sunt ale PC si nu sunt ale ACD, iar PNL are pozitii proprii”, a explicat Bogdan Ciuca.

Intrebat in legatura cu participarea pe liste proprii a PC la alegerile europarlamentare, Ciuca a spus ca PC a inceput deja o campanie de structurare a partidului in teritoriu si ca va lua o decizie in perioada urmatoare cu privire la alegerile europarlamentare, dupa cum vor lua decizii si PNL si PSD, ca trei partide distincte in USL.