PC vrea sa obtina 9% la alegerile europarlamentare

Dan Consantin, presedintele PC, a declarat ca partidul din care face parte va merge pe cont propriu la alegerile europarlamentare din primavara anului viitor si s-a aratat convins ca PC va obtine 9%.

“Convoc Congresul partidului pentru dupa alegerile euparlamentare. Sunt convins ca putem obtine 9% la aceste alegeri”, a spus Dan Constantin, la Consiliul National al PC.

Liderul PC a spus ca din acest moment se decanseaza campania electorala pentru europarlamentare si ca trebuie propusi candidati membri de partid, dar si varfuri ale societatii care vor fi alesi de cetateni.

“In ultimul timp, lucrurile s-au mai imbunatatit in USL. USL are un echilibru. Cred in viitorul USL. Mi-ar placea sa cred ca suntem liantul si oferim stabilitate actului de guvernare. (…) Nu vom castiga alegerile cu discursuri populiste. Trebuie sa ne promovam agresiv, dar nu printr-un discurs ultranationalist, cu un discurrs privind interesul national, dar nu un discurs ultranationalist”, le-a spus Constantincelor prezenti in sala.

Consiliul National al PC a adoptat, sambata, doua rezolutii, una privind participarea individuala la alegerile europarlamentare si excluderea unei colaborari cu Traian Basescu, iar alta privind convocarea Congresului in iunie 2014.