PDL a decis sa intre in ALIANTA cu PNL. BLAGA: Vom avea un singur candidat la Presedintie

PDL a decis, miercuri, sa intre in alianta cu PNL. Presedintele PDL, Vasile Blaga, a anuntat ca alianta PNL-PDL va avea un singur candidat la alegerile prezidentiale, respectiv persoana cu cele mai mari sanse sa invinga candidatul PSD. 

Vasile Blaga a afirmat ca Biroul Permanent National al PDL a decis formarea unei aliante cu PNL cu unanimitate de voturi.

“BPN al PDL a decis cu unanimitate de voturi inceperea discutiilor cu PNL pentru construirea unei alternative pentru Romania, o alternativa care sa aiba in centru interesul cetateanului roman, parcursul euroatlantic al Romaniei, respectarea statului de drept, al justitiei si crearea unor conditii mai bune in Romania pentru fiecare cetatean si sa rezolvam multe dintre problemele legate de locuri de munca, invatamant, sanatate. Participam la aceasta discutie deschisi, dorim sa colaboram pe termen scurt, mediu si lung, nu vom avea in vedere doar alegerile prezidentiale, ci si locale si parlamentare. Salutam dorinta PNL de a face parte din marea familie a PPE si ne bucuram ca in grupul parlamentar se vor inscrie si cei 6 europarlamentari ai PNL, numarul europarlamentarilor romani in acest grup iata a ajuns la 15”, a spus Blaga.

PDL va discuta miercuri cu PNL despre unificarea dreptei

“Discutiile vor incepe la ora 17 la Parlament si desigur dupa aceea vom avea o discutie cu presa, iar ele vor continua. Purtam aceste discutii motivati si de faptul ca cei care conduc PNL si-au exprimat dorinta de a colabora cu PDL si nu cu PSD. Dorim o contructie politica nu impotriva cuiva, ci pentru Romania si romani. PDL are un candidat foarte puternic, pe Catalin Predoiu, impreuna cu PNL vom stabili criteriile astfel ca pana la urma sa avem un singur candidat. Vom stabili criterii clare si obiective, cum am mai facut in 2002-2003, criterii care in cele in urma constructia politica sa aiba acelasi candidat. Noi avem un candidat, sa vedem pe cine au ei si apoi in urma unei analize vom desemna un singur candidat”, a mai spus Blaga.

Blaga despre discutiile cu PMP: Se omoara intre ei acum

Intrebat daca unificarea dreptei este posibila fara PMP, Vasile Blaga a raspuns: “Aceste discutii au loc in acest moment, ce vor face cei din PMP vom vedea”.

“Cand participi la astfel de discutii, trebuie sa fii cinstit cu tine si cu cel cu care discuti. (…) Daca am incepe discutii astazi despre fuziune, ne-am ocupa de fuziune si nu despre prezidentiale. Haideti sa trecem de prezidentiale si apoi sa discutam despre fuziune”, a completat liderul PDL.