PDL a sesizat Curtea Constitutionala in legatura cu Legea descentralizarii

Partidul Democrat Liberal (PDL) a sesizat Curtea Constitutionala in privinta legii descentralizarii si a notificat Camera Deputatilor in legatura cu acest demers, informeaza Mediafax. Aceasta sesizare este semnata de 70 de deputati democrat-liberali.

PDL va depune si o motiune simpla pe descentralizare, tinand cont de faptul ca nu a reusit sa stranga suficiente semnaturi pentru o motiune de cenzura, democrat liberalii dand vina pe UDMR „care este in cosul de sustinere al actualei puteri”, asa cum afirma, vineri, deputatul Ioan Oltean.

“Sesizarea catre Curtea Constitutionala a Romaniei arata ca, in opinia semnatarilor, legea privind descentralizarea unor competente exercitate de unele ministere si organe de specialitate ale administratiei publice centrale incalca dispozitiile constitutionale din articolul 1 (aliniate 1,3,4 si 5), articolul 61 (aliniat 1), articolul 102 (aliniat 1), articolele 120-122, articolul 114 si 136”, se arata intr-un comunicat al democrat-liberalilor.

PDL sustine, printre altele, ca “proiectul incalca articolul care consacra unitatea statului roman(…) legea permite transferul de proprietate intre unitatile administrativ- teritoriale fara hotarare de Guvern(…) legea incalca principiile fundamentale ale descentralizarii si principiile constiutionale in ce priveste purtatorii autonomiei locale care sunt consiliile locale si primarii” si ca procedura angajarii raspunderii este neconstitutionala.

Guvernul si-a angajat, marti, raspunderea asupra proiectului legii descentralizarii, in fata Parlamentului.

Sursa foto: realitatea.net