PDL Bucuresti ii cere lui SORIN OPRESCU demisia de URGENTA

Liderii PDL Bcuresti i-au cerut luni, intr-o conferinta de presa, demisia primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, pentru ca, “spalandu-se la lighean, bucurestenii s-au intors la epoca Ceausescu”.

“In ultimele zile am asistat la un eveniment fara precedent in ultimii 25 de ani: 1,7 milioane de oameni au ramas fara apa calda in sectoarele 2, 3, 4 si 5 din Bucuresti. In replica, am vazut doar o fuga de raspundere nerusinata a lui Oprescu si Ponta. Dupa Oprescu de vina sunt mereu altii: americani, rusi, italieni, «legi tampite», si deloc el, primar general al Capitalei de sase ani de zile. Adevarul este unul singur si trebuie spus pana la capat: vom avea caldura si apa calda doar pe perioada campaniei electorale. Gaselnita lor de astazi nu este pentru a-i salva pe bucuresteni, ci doar pe VICTOR VIOREL PONTA in plina campanie electorala”, a spus Mihai Atanasoaei, purtatorul de cuvant al PDL Bucuresti.

Citeste si: SORIN OPRESCU: Actiunea Distrigaz Sud Retele este una FORTATA de diverse INTERESE

Potrivit acestuia, Primaria Capitalei are o datorie de 500 de milioane de euro catre RADET. “RADET la randul ei are datorii catre ELCEN, ELCEN catre furnizorii de gaz si astfel un sir intreg de societati comerciale falimenteaza pentru ca Oprescu nu achita datoriile”, a mai spus Atanasoaei.

Potriit acestuia, de aceasta situatie este vinovat SORIN OPRESCU, care este protejat de premierul VICTOR PONTA. “Adevarul trebuie spus pana la capat: in martie 2013 SORIN OPRESCU impreuna cu V.V. Ponta anuntau fuziunea RADET-ELCEN. Oprescu declara atunci «se face dreptate in primul rand pentru populatia Bucurestiului». Ponta ranjea in acelasi registru mincinos. Octombrie 2014 – fuziunea RADET-ELCEN ioc, preturi mai mici ioc, apa calda ioc. Ne-am intors la epoca Ceausescu, bucurestenii se spala in lighiane”, a mai spus reprezentantul PDL Bucuresti.

“Domnule Oprescu, falimentul Bucurestiului pe mandatul dumneavoastra este in forma continuata: RADET, RATB, cainii fara stapan, lucrari publice triplate ca pret si nefinalizate si lista continua. In fata unor asemenea situatii de urgenta, PDL si PNL va cer demisia, domnule primar general SORIN OPRESCU. Va cerem o demisie de URGENTA, nu una pe caz de boala, asa cum se aude ca pregatiti”, a mai declarer Atanasoaei.

Citeste si: Cantitatea de agent termic achizitionata de la Electrocentrale Bucuresti a fost platita, a anuntat Oprescu

La randul sau, Mircea Raicu, liderul consilierilor PDL din Consiliul General al Municipiului Bucuresti, a aratat ca SORIN OPRESCU “minte” atunci cand spune ca a platit tot ceea ce a consumat. “Dupa sase ani de administratie Sorin Oprescu bucurestenii, asa cum o spun si pe retelele de socializare, retraiesc momente din «epoca de aur». Acest lucru nu este intamplator, nu este un accident, este rezultatul a sase ani de subfinantare cronica a serviciilor publice de incalzire si transport. In mandatele lui SORIN OPRESCU nu numai ca nu s-au facut investitii, nu numai ca nu s-au facut reparatiile curente la instalatii, insa an de an SORIN OPRESCU a refuzat efectiv sa aloce sumele la care s-a angajat in fata cetatenilor prin subventie. Presa a consemnat discutiile interminabile din Consiliul General pe acest subiect, la aprobarea fiecarui buget in ultimii sase ani”, a spus Raicu.

De asemenea, el a afirmat ca SORIN OPRESCU minte si atunci cand spune ca ACL nu a votat strategia privind sistemul de incalzire a orasului. “ACL a votat din luna mai de patru ori aceasta strategie si de patru ori SORIN OPRESCU, impreuna cu prefectul NICOLAE PETROVAN, a suspendat-o. Bucurestenii au stat zilele acestea in frig din vina exclusiva a acestui primar demagog. Rezultatul, trei dintre cele mai mari companii din tara (RADET, ELCEN si DISTRIGAZ) sunt in mare dificultate. Unde sau dus aproape zece miliarde de euro in sase ani?”, a mai spus Raicu.

Raicu a tinut sa atraga atentia primarului SORIN OPRESCU si guvernului VICTOR PONTA ca situatia in care se afla serviciul public de incalzire este “foarte grava” si poate duce la “prabusirea acestuia”. “Faptul ca, prin ordin politic, Distrigaz va relua furnizarea gazului, iar VICTOR PONTA se va lauda cu asta, nu rezolva problema. O problema amanata nu este o problema rezolvata. SORIN OPRESCU in iresponsabilitatea sa, desi am incercat sa-i explicam, nu realizeaza ca, in afara uriaselor probleme sociale, prabusirea sistemului centralizat de incalzire va produce ireparabile probleme de mediu cu grave consecinte de calitate a vietii si de sanatate pentru copii nostril”, a mai declarant Raicu.

Sursa foto: epochtimes-romania.com