PDL critica deciziile luate de Guvern vizavi de bugetul pe anul viitor. Ialomitianu: Cu ce resurse marim pensiile?

PDL considera ca decizia Guvernului de crestere a salariilor si pensiilor in 2014 este una strict electorala. Fostul ministru al Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a vorbit in aceasta seara despre riscul major al unei instabilitati financiare, odata cu luarea unor astfel de decizii.

“PDL nu este impotriva indexarii pensiilor, dar cu ce resurse?! Avem incasari mai mici decat cheltuielile. In 2011, am facut rectificari pozitive. In 2013 avem taieri masive, e un lucru fara precedent in Romania!”, a declarat cu nemultumire in glas Ialomitianu la Realitatea Tv.

Democrat liberalul a reamintit ca, din punctul sau de vedere, guvernarea Boc a fost una benefica pentru economia nationala. “Am lasat stabilitate financiara. In Trezorerie (n.r.- Trezoreria Statului) am lasat 5 miliarde de euro. In 2009, trezoreria era goala. Noua ne e frica ca in 2015 ne intoarcem la 2009. Fiind an electoral 2014, s-ar putea sa se ia niste masuri care sa intoarca Romania intr-o instabilitate financiara.”, a continuat Ialomitianu.

“Noi am fi sprijinit mediul de afaceri, romanii sunt sufocati cu impozite si taxe. Trebuie ajutat mediul de afaceri, el creeaza plus valoare. Perspectiva Romaniei este destul de sumbra.” a conchis democrat liberalul cu putin timp inainte ca Victor Ponta sa anunte ca bugetul destinat investitiilor va depasi 6% din PIB in 2014.