PDL face casting pentru gasirea candidatului la alegerile prezidentiale din 2014

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat luni ca partidul pe care il conduce isi va desemna candidatul la Presedintie pana in data de 15 decembrie si a criticat Guvernul Ponta pentru o serie de indicatori economici. Totodata, el a anuntat ca democrat-liberalii vor incepe sa-si evalueze oamenii care ar putea candida la alegerile europarlamentare.

“Astazi am stabilit calendarul desemnarii candidatului PDL pentru Presedintia Romaniei. In perioada 7 octombrie – 15 decembrie, cei care vor dori sa se inscrie vor trebui sa faca asta in aceasta perioada. Doua luni au la dispozitie sa prezinte proiectele. Pana la data de 1 noiembrie vicepresedintii regionali, secretarii si presedintii de organizatii vor stabili o lista cu cate cinci colegi care doresc sa candideze la alegerile europarlamentare lista fiind prioritizata in functie de performante”, a declarat Blaga. 

Liderul PDL a criticat Guvernul Ponta, pe care il acuza ca nu a prezentat nici acum strategia privind Acordul de parteneriat dintre Romania si Comisia Europeana si ca a dus economia tarii intr-un declin succesiv.

“Mai sunt doar 3 luni cruciale pentru Guvernul Ponta, pentru a stabili modul in care vor fi atrasi in tara cei 40 miliarde euro. Nici acum strategia privind acordul de parteneriat dintre Romania si Comisia Europeana nu a fost prezentata si nici acceptata de CE, care nu stia proiectele prioriutare de care Romania era interesata. Economia se prabuseste luna de luna, sunt neincasari, investitii nerealizate si o evaziune fiscala mult mai mare decat anul trecut”, a spus Blaga. 

Foto: Realitatea TV