PDL, fara argumente: Nu contestam bugetul , nu s-au incalcat procedurile

PDL nu detine nicio parghie legala de a contesta bugetul pe 2014 la Curtea Constitutionala. Democrat liberalii nu sunt de acord cu multe dintre deciziile luate cu privire la noul buget, insa amendamentele depuse au fost sortite esecului!

 PDL prin vocea vicepresedintelui sau, Cezar Preda, acuza Puterea ca a conceput bugetul pentru a incuraja evaziunea si a ii taxa in plus pe cei care muncesc pentru a da de pomana celor care voteaza USL. Intrebat de redactorii ziare.com, daca se poate constesta noul buget, Preda a raspuns: “”Nu. PDL nu a constatat vicii de procedura, partidul nu poate sa atace bugetul decat pe chestiuni de procedura, or acest buget s-a desfasurat cu viteza inexplicabila, contracronometru, dar nu s-au incalcat procedurile”.

Legea bugetului pentru 2014 a fost dezbatuta in doar 24 de ore, un record chiar si pentru Parlamentul Romaniei, explicabil in conditiile in care amendamentele Opozitiei au fost respinse rapid, iar marti noaptea in sala se mai aflau mai putin de 200 senatori si deputati, adica nu era cvorum.

Votul final s-a dat miercuri, in doar cateva minute, iar premierul Ponta s-a aratat convins ca Opozitia nu va contesta legea la CCR.