PDL reclama AVOCATUL POPORULUI la Comisia de la Venetia

Legile Big Brother si cartelelor pre-pay trebuie armonizate inainte de adoptare, sustine deputatul Tinel Gheorghe

TINEL GHEORGHE, liderul deputatilor PDL, a anuntat, miercuri, ca PDL sesizeaza COMISIA de la VENETIA, dupa ce Avocatul Poporului a respins solicitarea democrat-liberalilor privind sesizarea CURTII CONSTITUTIONALE in legatura cu OUG 12/2014 referitoare la ALEGERILE PARTIALE PARLAMENTARE si LOCALE,  informeaza Mediafax.

TINEL GHEORGHE a distribuit ziaristilor textul scrisorii grupului PDL din Camera Deputatilor adresate COMISIEI de la VENETIA. In scrisoare, PDL arata ca “in Romania se continua incalcarea flagranta si fara nicio limita a principiului constitutional al statului de drept de catre majoritatea parlamentara a USD formata din PSD, UNPR si PC, precum si de guvernul condus de VICTOR PONTA”.

Citeste si: PPDD acuza PSD de folosirea unor “TERTIPURI LEGISLATIVE” la dezbaterea si votul MOTIUNII de CENZURA 

“Astfel, prin ordonanta de urgenta 12/2014 au fost modificate unele regului ale legii electorale pentru alegerea Camerei Deputatilor si Senatului, fiind afectate drepturi politice fundamentale, drepturi care fac parte din categoria drepturilor politice electorale ale cetatenilor romani de a alege si a fi ales. Modificarea in cauza s-a produs cu mai putin de un an inainte de alegerile parlamentare partiale si a celor europarlamentare care vor avea loc pe 25 mai”, se arata in scrisoarea adresata presedintelui Comisiei de la Venetia, Gianni Buquicchio.

Citeste si: MOTIUNEA de CENZURA a PNL, incetinita de reprezentantii Puterii 

PDL precizeaza ca a solicitat AVOCATULUI POPORULUI sa isi exercite competentele constitutionale si sa sesizeze CURTEA COSTITUTIONALA privind neconstitutionalitatea ordonantei de urgenta 12/2014, dar ca Avocatul Poporului “a ignorat” solicitarea, “transmitand un raspuns de neinteles”.

PDL solicita sprijinul COMISIEI de la VENETIA pentru “restaurarea respectarii principiului constitutional si european al statului de drept”.

Sursa foto: realitatea.net