PDL pregateste o motiune simpla impotriva lui Liviu Dragnea

Deputatul PDL Cezar Preda a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa ca PDL “trebuie” sa initieze o motiune simpla impotriva vicepremierului Liviu Dragnea pentru proiectul Legii descentralizarii initiat de acesta, precizand ca de luni va incepe strangerea de semnaturi pentru acest demers.

Deputatul Cezar Preda a declarat ca descentralizarea propusa de Liviu Dragnea s-a dovedit “un fas”, adaugand ca vicepremierul si-a dorit prin aceasta lege “aservirea” tarii, transmite corespondentul Mediafax.

Preda a spus ca PDL trebuie sa initieze o motiune simpla impotriva lui Dragnea, iar luni partidul va incepe strangerea de semnaturi pentru initierea acestui demers.

Citeste si: PDL cere demisia vicepremierului Liviu Dragnea

“PDL trebuie sa initieze o motiune simpla impotriva lui Dragnea. Descentralizarea propusa de Dragnea cu atata aplomb s-a dovedit un fas, domnia sa de abia acum ne arata cam ce valoare are un baron de Teleorman venit la Bucuresti, dar nu se pupa una ca alta. Daca ramanea acolo, filosof ramanea, asa a venit sa le arate celor din partidul sau cam ce lege stie el sa faca, o lege desfiintata in totalitate de Curtea Constitutionala. Cred ca motiunea simpla trebuie sa contina toate concluziile Curtii. Este un om care nu se pricepe sa faca legislatie, vrea sa-si aserveasca si la nivel national, asa cum si- a aservit judetul, numai ca nu merge. PDL trebuie sa aiba initiative aceasta, iar luni vom incepe stringerea de semnaturi”, a declarat Cezar Preda intr o conferinta de presa sustinuta la Buzau.

Curtea Constitutionala a decis, in 10 ianuarie, ca Legea descentralizarii pentru care Guvernul si-a angajat raspunderea in Parlament in luna noiembrie 2013 este neconstitutionala, admitand sesizarea formulata de parlamentarii PDL.