PDL reclama razboiul psihologic generat de sondajele false

PREDOIU: E posibil sa asistam la o contraofensiva a baronilor contra Justitiei, daca PSD va castiga Presedintia

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014: Prim-vicepresedintele PDL, Catalin Predoiu, considera ca democrat-liberalii sunt supusi unui “razboi psihologic dus cu prezentarea de sondaje false” de catre celelalte formatiuni politice inscrise in alegerile pentru Parlamentul European.

“Acest fapt, desi necinstit, nu ne ingrijoreaza. Structurile noastre sunt puternice in prezent. Partidul este mobilizat. Veti vedea ca pe 26 mai, in mod consacrat, PDL va fi principalul partid de dreapta pe scena politica romaneasca”, a spus Predoiu, intr-o conferinta de presa desfasurata, duminica, in localitatea vranceana Paunesti. 

Prim-vicepresedintele PDL avut, duminica, o serie de intalniri electorale cu alegatorii din judetul Vrancea, in Piata Unirii si Piata Agroalimentara din Focsani, Targul de duminica din Paunesti, cu locuitori din comunele Vidra si Ciorasti. 

Citeste si: Ecaterina Andronescu si Remus Pricopie, reclamati de PDL pentru discriminare si abuz in functie

Catalin Predoiu a tinut sa mentioneze ca PDL va inregistra la alegerile europarlamentare din 25 mai un scor care va depasi chiar 19 la suta, creditat de un sondaj realizat inaintea campaniei electorale de Partidul Popular European, din familia caruia face parte si care avea tot interesul sa stie cu exactitate pe ce se poate baza in viitor.

“Era 19 la suta, dar tendinta era de crestere. Deci daca noi am abordat campania in crestere nu pot decat sa ma astept la mai sus de 19 la suta”, a precizat prim-vicepresedintele PDL.

Intrebat daca va renunta la a mai fi candidatul PDL la prezidentiale daca partidul nu va obtine rezultatele propuse in alegerile europarlamentare, Catalin Predoiu a spus ca “nu este o chestiune in care dispui dupa propria optiune, luata dupa bunul plac ori circumstante arbitrare, asa cum se arata dispus Crin Antonescu”.

“Nu am venit in PDL cu aceasta candidatura in buzunar de acasa. Este o nominalizare facuta in urma unui proces serios, intern, de alegeri la care au participat aproape 200.000 de colegi din PDL. Prin urmare nu este o chestiune la care sa dispun dupa bunul meu plac. Eu sunt convins, insa, asa cum v-am spus ca pe 25 mai PDL va fi principala forta politica consacrata de alegerile parlamentare”, a mentionat Predoiu.

Prim-vicepresedintele PDL a evitat, insa, sa vorbeasca despre cum va reactiona in conditiile in care, o dreapta unita dupa europarlamentare, ar desemna-o pe Elena Udrea candidat la prezidentiale.

“Nu este un subiect preocupant pentru agenda mea si a PDL, o persoana ori alta. Ceea ce ne preocupa sunt solutiile pentru romani. Aceasta este diferenta intre noua politica facuta de PDL si politicile facute de celelalte partide, inclusive din spectrul politic de dreapta. Noi nu vizam scaune pentru persoane. Nici politici in functie de persoane. Facem politici in functie de problemele concrete ale romanilor. Avem o constructie serioasa si incredere in solutiile pe care l-am oferit, in care pilonii principali sunt consolidarea integrarii euroatlantice, locuri de munca mai multe, investitii mai multe, o justitie independenta. Ceea ce venim noi sa oferim in acest moment este un proiect coerent de integrare mai profunda a Romaniei in Uniunea Europeana care sa insemne si avantaje pentru romani: fonduri europene si investitii. Garantie privind reusita proiectului nostru este si faptul ca avem o lista de candidati pentru europarlamentare care au facut ceva in viata lor, dar si in politica romaneasca si europeana”, a tinut sa precizeze Catalin Predoiu.

Prim-vicepresedintele PDL a reiterat aceste opinii si in cadrul intalnirilor electorale avute duminica cu alegatorii din judetul Vrancea, in Piata Unirii si Piata Agroalimentara din Focsani, Targul de duminica din Paunesti, cu locuitori din comunele Vidra si Ciorasti.

Au mai fost prezenti la aceste evenimente electorale organizate de PDL europarlamentarii Theodor Stolojan si Traian Ungureanu.