PDL respinge comasarea referendumului cu alegerile europarlamentare. Predoiu: Revizuirea Constitutiei nu va trece de CCR

Predoiu: Daca Ponta calca in picioare statutul partidului, cand va fi presedinte "va calca in picioare" si Constitutia

Prim-vicepresedintele PDL, Catalin Predoiu, a declarat luni, ca reactie la anuntul USL de a organiza un referendum odata cu alegerile europarlamentare din luna mai, ca decizia de a comasa referendumul cu alegerile europarlamentare arata ca premierul si presedintele Senatului nu au nici cea mai mica consideratie pentru alegerile europarlamentare si fata de Constitutie.

“Putin probabil ca aceasta initiativa sa aiba un final cum si-a propus USL-ul. Speram ca revizuirea Constitutiei sa nu treaca de CCR, pentru ca textul este neconstitutional, deoarece nu prevede vointa exprimata de cetateni in 2009. Este ziua in care Crin Antonescu si romani i-au vandut pe romani. Decizia de a comasa referendumul cu alegerile europarlamentare arata ca premierul si presedintele Senatului nu au nici cea mai mica consideratie pentru alegerile europarlamentare si fata de Constitutie. Amestecarea celor doua teme de dragul de a obtine nominalizarea la Presedintie a lui Crin Antonescu arata frica de a pierde Presedintia si lipsa de consideratie fata de interesele romanilor”, a spus Predoiu.

Catalin Predoiu a mai spus ca PDL respinge categoric ideea de comasare a referendumului cu alegerile prezidentiale, reamintind ca modificarile aduse la Constitutie au fost respinse atat de specialisti, cat si de Comisia de la Venetia.

“Respingem categoric aceasta comasare, nu putem accepta ca USL va promova Constitutia lui Crin Antonescu, criticata, dezavuata si respinsa de specialistii romanii si de Comisia de la Venetia. In loc sa refaca lucrarile Consitutiei de la zero si sa revina cu un proiect care sa satisfaca interesele romanilor. Crin Antonescu si Victor Ponta au decis sa forteze trecerea unei Consittutii care serveste propriilor interese, pentru mentinerea lui Crin Antonescu candidat la Presedintie”, a mai spus Predoiu.

Prim-vicepresedintele PDL a criticat si modificarile la legea electorala, afirmand ca, potrivit unor simulari, PSD ar obtine 70% din locurile din Parlament.

“O noua aberatie este modificarea legii electorale si prevederea de a avea 100 de senatori si la Camera Deputatilor 300 de parlamentari. Diferentierea nu se justifica, incalca principii fundamentale de drept si asigura PSD o suprematie zdrobitoare in Parlament. Dupa simulari ar reiesi ca 70% din locurile din Parlament vor fi alocate PSD. Crin Antonescu si-a sacrificat propriul partid de dragul candidaturii la Presedintie. Cerem un pact national pe legea descentralizarii in urma deciziei CCR de a invalida legea Dragnea”, a mai spus liderul PDL.