PDL se declara impotriva oricarei masuri care forteaza demisia presedintelui Basescu

Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu a declarat, luni, ca PDL va fi impotriva oricarei masuri “care forteaza in mod neconstitutional” demisia presedintelui Traian Basescu si a aratat ca democrat-liberalii vor vota impotriva unei declaratii a Parlamentului in acest sens.

Predoiu a aratat ca democrat-liberalii considera ca presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, “nu are nicio pozitie morala” pentru a cere demisia sefului statului. Tariceanu “ar trebui sa-si dea o demisie de onoare eventual scrisa pe un biletel roz”, a adaugat prim-vicepresedintele PDL.

“Trebuie sa fim constienti, demisia presedintelui Romaniei echivaleaza cu a-l instala in fotoliul prezidential pe domnul Ponta si ne vom opune unei astfel de perspective”, a precizat Predoiu.

Citeste si: PNL si PDL vor finaliza pana in 30 iunie proiectele privind STATUTUL noului partid, programul economic si cel politic

El a aratat ca unificarea dreptei, care ar conduce la victoria candidatului dreptei in alegerile prezidentiale, ii impinge pe reprezentantii PSD catre “o fortare a demisiei presedintelui pentru a fura startul alegerilor prezidentiale”.

Predoiu a precizat ca in Parlament, in cazul in care se va incerca adoptarea unei declaratii privind demisia presedintelui Basescu, democrat-liberalii vor vota impotriva unei astfel de declaratii.

Citeste si: IOHANNIS: FUZIUNEA cu PDL s-ar putea finaliza in 2016

“Noi vom fi impotriva oricarei masuri care foteaza in mod neconstitutional demisia presedintelui”, a precizat Catalin Predoiu dupa sedinta BPN al PDL.