PDL sesizeaza Comisia de la Venetia pe revizuirea Constitutiei

PDL a sesizat, luni, Comisia de la Venetia pe revizuirea Constitutiei. Conducerea PDL a trimis o scrisoare presedintelui Comisiei de la Venetia, Gianni Buquicchio, prin care i-a cerut o intrevedere in cadrul careia sa discute despre felul in care USL face revizuirea Constitutiei.

“PDL are convingerea ca, in fapt, Constitutia USL este o reluare a atacului la statul de drept dat de aceeasi alianta in vara anului trecut si pe care toate institutiile europene l-au sanctionat cu maxima severitate. De data aceasta, situatia este si mai grava pentru ca amputarea unor prerogative institutiilor garante ale democratiei risca sa fie stipulate in legea fundamentala a Romaniei”, se arata in scrisoarea adresata presedintelui Comisiei de la Venetia. 

Intr-o sedinta saptamanala a Biroului Permanent National al PDL, Vasile Blaga a punctat nemultumirile democrat-liberalilor.

“Nu mai putem vorbi de separatia puterilor in stat. Daca Parlamentul intra in coliziune cu orice putere a statului, el are intotdeauna dreptate”, a spus Vasile Blaga.

“Oricati romani doresc un referendum, el nu se poate tine daca nu vrea majoritatea parlamentara. Este un abuz impotriva statului de drept. (…) Nicio hotarare nu mai ajunge in fata Curtii Constitutionale, fiecare cetatean roman va fi chemat de parlament la audieri”, a completat Blaga.

Foto: arq.ro