PDL si PNL vor cere in instanta SUSPENDAREA numirii in CGMB a doi consilieri PSD

PDL si PNL vor depune, vineri, actiuni in instanta prin care vor cere SUSPENDAREA hotararilor CGMB de numire a doi consilieri ai PSD si de schimbare a majoritatii in Comisia de validare, au anuntat, joi, democrat-liberalul MIHAI ATANASOAEI si liberalul EUGEN NICOLAESCU.

Purtatorul de cuvant al PDL Bucuresti, MIHAI ATANASOAEI, si presedintele PNL Bucuresti, EUGEN NICOLAESCU, au sustinut, joi, prima conferinta de presa comuna, in care au aratat ca la sedinta din 30 mai a CGMB “in mod abuziv au fost validati doi consilieri PSD, impotriva prevederilor legale”.

De asemenea, Nicolaescu si Atanasoaei au spus ca pentru validarea acestor doi consilieri PSD a fost modificata componenta Comisiei de validare.

EUGEN NICOLAESCU a aratat ca o comisie de validare se alege pe durata unui mandat si ca PSD a modificat in sedinta CGMB componenta acestei comisii pentru a putea valida cei doi consilieri.

Citeste si: SITUATIE FARA PRECEDENT la RADET Bucuresti: CONDUCEREA regiei este asigurata simultan de DOI DIRECTORI!

Liberalul a precizat ca “au fost sariti consilieri de pe lista”, printre care si doi consilieri ai PNL, pentru a putea fi validati doi consilieri ai PSD, astfel incat PSD sa aiba majoritate impreuna cu PPDD in CGMB.

“Modificarea Comisiei de validare si validarea celor doi consilieri PSD s-au facut cu incalcari grave ale legii. Noi, PDL si PNL, avem datoria morala sa solicitam respectarea legii. Atentionam Prefectura sa treaca la anularea celor doua hotarari ale CGMB”, a mai spus Nicolaescu.

La randul sau, MIHAI ATANASOAEI a precizat ca PDL si PNL au atacat la prefectura aceste hotarari ale CGMB de modificare a majoritatii in Comisia de validare si de numire a celor doi consilieri PSD, cerandu-i prefectului Capitalei sa atace in contencios si sa suspende aceste hotarari.

“Am cerut si majoritatii PSD de la Bucuresti sa revoce aceasta hotarare a CGMB privind alegerea comisiei de validare pentru ca in caz contrar noi vom face plangeri penale, iar maine vom depune la instanta impreuna cu cei de la PNL actiuni prin care cerem suspendarea acestor hotarari, adica a hotararii de numire a celor doi consilieri PSD si a hotararii de schimbare a majoritatii in comisia de validare. Suntem pregatiti nu doar in instanta sa mergem, ci si la Parchet, sa depunem o plangere penala”, a precizat Atanasoaei.

Citeste si: CORNEL PIEPTEA: Noua majoritate politica din CGMB BULVERSEAZA activitatea RATB, jucandu-se cu numirea conducerii

Alexandrina Peter si Alexandru Stefan Mocioaca au fost validati in functia de consilier municipal din partea PSD, pe 30 mai, intr-o sedinta de indata a CGMB in care reprezentantii PDL si PNL au reclamat ilegalitati. Validarea mandatelor de membru al Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) pentru cei doi a generat discutii aprinse in sedinta de indata organizata la zece minute dupa inchiderea celei ordinare.

Cei doi noi consilieri PSD au fost validati dupa modificarea Comisiei de validare, care a starnit discutii cu privire la legalitatea demersului. Astfel, membrii grupului PDL din CGMB au aratat ca modificarea componentei Comisiei de validare contravine prevederilor art. 31 alin. 2 din Legea 215/2001, potrivit carora aceasta comisie este aleasa o singura data pe intreaga durata a mandatelor.

Membrii grupului PDL au aratat ca, fiind vorba despre o ilegalitate, se abtin de la vot motiv, astfel ca ei nu au votat cele doua proiecte de hotarare.

“Este o infractiune sa modific Comisia de validare si, pentru acest lucru, grupul PDL nu va participa la vot”, a declarat, la prezidiu, consilierul general PDL Cristinel Diaconescu. La randul lor, reprezentantii PNL in CGMB au aratat ca validarea celor doi noi consilieri din partea PSD contravine prevederilor unui articol din Legea 67/2004, conform caruia validarea consilierilor generali se face in ordinea in care acestia au fost inscrisi pe lista. Urmatorul post de consilier general, au aratat acestia, ar fi revenit PNL, membrii PSD aratand, in replica, faptul ca, urmare a ruperii USL, fiecare partid are dreptul sa-si propuna oamenii pe care ii are.

In timpul desfasurarii celor doua sedinte, pe holurile municipalitatii au fost vazuti primarul Sectorului 5 Marian Vanghelie si cel al Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, care nu au dorit sa faca declaratii despre motivului prezentei lor. CGMB are 55 de locuri, in prezent fiind validate 54 de mandate. Singurul mandat nevalidat este cel al lui Horatiu Tica de la PDL.