PDL si PP-DD nu s-au retras oficial din Comisia de revizuire a Constitutiei

PDL si PP-DD nu au depus informari pentru a se retrage oficial din Comisia de revizuire a Constitutiei, a precizat, luni, vicepresedintele Comisiei de revizuire a Constitutiei, Ioan Chelaru.

“Pana la acest moment comisia nu a primit din partea celor doua grupuri parlamentare, sub niciun aspect, niciun fel de sesizare sau inscris prin care sa ne anunte ca doresc sa se retraga sau nu mai participa. (…) Orice fel de retragere, indiferent cum ar numi-o grupurile parlamentare care au facut public intentia de a se retrage, era firesc sa fie trimisa si comisiei, pentru ca noi sa luam act, sa stabilim decizii si sa anuntam eventual Birourile Permanente reunite”, a declarat Chelaru.

In opinia lui Chelaru, deciziile PDL si PP-DD au avut scop mediatic. El a mai subliniat ca cei care s-au retras nu pot impiedica formarea de cvorum. “Poate si-au dorit sa impiedice ca aceasta comisie sa functioneze in continuare, cei care s-au retras, si ca numar nu pot impiedica formarea unui cvorum de sedinta si de lucru”, a mai spus Chelaru.

Lucrarile de revizuire a Constitutiei se vor incheia saptamana aceasta. Reamintim ca  liderii USL au convenit, luni, sa amane votul din plenul Senatului asupra proiectului de revizuire a Constitutiei pentru inceputul lunii septembrie, in conditiile in care avizul Curtii Constitutionale ar putea veni dupa incheierea actualei sesiuni parlamentare.

Foto: Jurnalul National