PDL vrea o intalnire cu Guvernul pentru a discuta despre descentralizare

PDL reitereaza solicitarea catre Guvern si USL de a organiza o masa rotunda, un pact national pe descentralizare la care sa participe si opozitia, societatea civila, structurile autoritatii locale, a declarat, luni, prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu.

Predoiu a spus ca decentralizarea este un subiect in legatura cu care Guvernul a suferit “un nou esec major”.

“Reiteram solicitarea noastra catre Guvernul Ponta si catre majoritatea USL de a organiza o masa rotunda, un pact national pe descentralizare la care sa participe si opozitie si societatea civila si structurile, asociatiile autoritatilor locale. Numai in acest fel putem ajunge la o solutie care sa fie impartasita de catre toate fortele politice si de cele din afara spectrului politic. Important este ca cetatenii sa stie ce descentralizare facem, important este sa fie de acord cu ea”, a spus Predoiu inainte de BPN.

Curtea Constitutionala a decis ca Legea descentralizarii, pentru care Guvernul si-a angajat raspunderea in Parlament in luna noiembrie, este neconstitutionala, admitand sesizarea formulata de parlamentarii PDL.

“Cu unanimitate de voturi, admite obiectia de neconstitutionalitate in ceea ce priveste criticile de neconstitutionalitate intrinseca si constata Legea privind stabilirea unor masuri de descentralizare a unor competente exercitate de unele ministere si organe de specialitate ale administratiei publice centrale, precum si a unor masuri de reforma privind administratia publica, in ansamblul ei, este neconstitutionala”, se arata in decizia Curtii.

Pe de alta parte, judecatorii CC au respins o serie de critici formulate de parlamentarii PDL.