PDL vrea sa boicoteze referendumul pentru Constitutie

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat sambata ca partidul pe care il conduce va boicota proiectul de revizuire a Constitutiei si va indemna populatia sa faca acelasi lucru la referendum, subliniind ca nu poate accepta ca USL sa nu tina cont de vointa poporului exprimata la referendumul validat in 2009, care se refera la Parlament unicameral cu 300 de parlamentari.

“Noi nu suntem de acord si nu vom vota si vom indemna populatia Romaniei, dupa ce o vom informa, sa boicoteze proiectul de Constitutie al USL. Nu putem accepta ca USL sa nu tina cont de vointa poporului exprimata la referendumul validat in 2009, care se refera la Parlament unicameral si 300 de parlamentari. Consideram ca orice discutie despre numarul de camere si de parlamentari este inutila din moment ce cetatenii Romaniei s-a pronuntat, nu putem fi de acord nici cu transformarea pe sest a republicii semiprezidentiale in republica parlamentara, o faceau chiar parlamentara, dar nu au avut curaj sa se opuna vointei populare pentru ca romanii, in proportie de peste 90 %, doresc sa-si aleaga presedintele, dar au golit de continut prerogativele acestuia, mai mult, l-au si scos din puterea executiva”, a spus Blaga la Consiliul National de Coordonare (CNC) al PDL.

Blaga a mai sustinut ca daca s-ar aplica proiectul de revizuire a Constitutiei, atunci nu ar mai fi un echilibru al puterilor in stat.

“Daca s-ar aplica acest proiect de Constitutie cum am mai putea vorbi de echilibrul puterilor in stat din moment ce de fiecare data ar avea dreptate doar Parlamentul, cum mai putem vorbi de drepturile si libertatile cetatenesti”, a mai spus Blaga.

Foto: RTV