Pe 1 aprilie, PDL va organiza proteste in benzinarii impotriva accizei la carburant

Democrat-liberalii anunta proteste in benzinarii, pe 1 aprilie, fata de majorarea accizei la carburant. Vicepresedintele PDL, Ioan Oltean, a explicat ca protestatarii vor purta pancarte prin care cetatenii vor fi informati cu privire la acciza pe combustibil, despre care spune ca este nejustificata.

“Intr-o societate in care economia duduie si realizeaza o crestere economica de 3,5%, cea mai mare din UE, dupa cum se pronunta premierul, este inadminisibil ca Guvernul sa vina si sa majoreze taxele si impozitele, birurile pe cetatean. Ori nu exista crestere economica, si atunci aduni bani la buget cu taxe si impozite noi, ori exista crestere economica si atunci poverile trebuie eliminate de pe spatele cetateanului. PDL crede cu adevarat ca exista resurse financiare care sa permita Guvernului sa-si realizeze programul fara ca acciza pe combustibil sa fie introdusa de la 1 aprilie. Daca Guvernul nu va face acest lucru, PDL isi rezerva dreptul de a organiza, in zilele respective, diverse activitati de strada, in statiile peco, pentru a sensibiliza populatia si a o determina sa aiba reactii intr-un fel democratic, in ultima instanta, fata de acest nou bir pe care Guvernul Ponta il introduce”, a spus Oltean.

Vezi aici ce efecte va avea asupra romanilor acciza la carburant

Intrebat cum isi explica lipsa de reactie a soferilor care, in timpul guvernarii PDL au platit cu maruntis la pompa, Oltean a precizat ca “populatia prefera sa taca fiindca stie ca reactia celor de la conducere e mai mult decat violenta la adresa celor care ar avea curajul sa aiba o asemenea reactie”.

“Din pacate, desi e cea mai evidenta majorare a pretului la combustibil – majorare absolut nejustificata – reactia oamenilor lipseste. Când noi eram la guvernare, lumea era libera sa tipe, astazi poporul se teme. De aceea nu avem reactii la cresteri de impozite, de taxe, nu avem reactii la nedreptatile care se fac, la minciunile care se spun. Populatia prefera sa taca fiindca stie ca reactia celor de la conducere e mai mult decat violenta la adresa celor care ar avea curajul sa aiba o asemenea reactie. Cei ce detin puterea se cred stapani”, a afirmat Oltean.

Foto: Antena 3