PE a aprobat Raportul MONICAI MACOVEI privind infiintarea Biroului Procurorului European

Parlamentul European a aprobat, miercuri, raportul MONICA MACOVEI privind Regulamentul de infiintare a Biroului Procurorului European, care are rolul de a investiga cauza penale si de a trimite in judecata persoanele invinuite de comiterea infractiunilor ce afecteaza bugetul UE.

Sa nu uitam ca suntem gardienii banilor cetatenilor nostri. Asta doresc sa fie si Biroul Procurorului European“, a declarat Monica Macovei, raportorul PE pentru acest regulament, citata intr-un comunicat.

Comisarul european pentru Justitie, Vera Jourova, a declarat ca vor fi recuperate anual 1-2 miliarde de euro, prin anchetarea fraudei de catre Biroul Procurorului European.

CITESTE SI: MONICA MACOVEI: Daca nu ne plac CATUSELE putem folosi ESARFE de MATASE

Institutia Procurorului European va avea doua componente: un birou central, format din 25 de procurori europeni selectati pe baza unei competitii deschise, cu un procuror sef, iar a doua componenta va fi alcatuita din “procurori europeni delegati”. Acestia vor fi procurori din statele membre care vor lucra in continuare in statele lor in cazurile de frauda cu bani europeni, dar printr-o colaborare directa cu biroul central.

CITESTE SI: MONICA MACOVEI: OPRIREA MCV nu este in INTERESUL Romaniei si Bulgariei

Sursa foto www.stirileprotv.ro