Pe numele presedintelui TRAIAN BASESCU a fost facuta o sesizare pentru SPALARE de BANI

Dosarul in care presedintele TRAIAN BASESCU a fost acuzat de SPALARE de BANI ar putea fi redeschis de catre Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, informeaza postul Antena 3.  Presedintele Grupului de Investigatii Politice, MUGUR CIUVICA, a depus o sesizare in aceasta dimineata, la Oficiu

In octombrie 2002, TRAIAN BASESCU a cumparat o vila in Otopeni cu 280 de mii de dolari si spunea atunci ca banii i-a obtinut in urma vanzarii unui teren catre COSTEL CASUNEANU. In realitate, insa, banii pe care presedintele i-a primit in urma vanzarii terenului au fost transferati in contul IOANEI BASESCU. 

CITESTE SI: Dan Voiculescu, la IPJ ILFOV: “In conturile lui Basescu s-au depus bani cu SACOSA!”

Presedintele Romaniei nu detinea la acea vreme legal nici in conturi, nici in numerar suma necesara achizitionarii vilei din Otopeni. Prin urmare, TRAIAN BASESCU a fost ACUZAT ca a SPALAT280 de mii de dolari, a caror provenienta nu o poate justifica.  Pe de alta parte, pretul platit de COSTEL CASUNEANU pentru terenul lui TRAIAN BASESCU a fost de 5,5 ori mai mare decat pretul cu care presedintele a cumparat terenul. TRAIAN BASESCU a primit de la COSTEL CASUNEANU peste 360 de mii de dolari. 

In data de 15 octombrie 2002, TRAIAN BASESCU s-a dus cu sacosa de bani la banca si a depus in numerar 110 mii de dolari. Aceste tranzactii au mai fost anchetate in 2004, insa Oficiul de Combatere a Spalarii Banilor a considerat ca TRAIAN BASESCU se bucura de IMUNITATE.

CITESTE SI: MIRCEA BASESCU solicita inlocuirea ARESTULUI PREVENTIV cu ARESTUL la DOMICILIU

Invitat in editia de luni a emisiunii “Previziunile zilei” de la Antena 3, MUGUR CIUVICA a aratat ca, desi legea dupa care functioneaza acest Oficiu de Combatere a Spalarii Banilor cere ca un dosar sa fie pastrat timp de 10 ani, in cazul in care nu sunt dovezi suficiente pentru trimiterea lui spre Parchet, dosarul lui TRAIAN BASESCU a fost clasat in 5 ianuarie 2005.

Sursa foto: adevarul.ro