Pedeapsa de 23 de ani de INCHISOARE pentru OMAR HAYSSAM, prin aplicarea noului Cod Penal

Curtea de Apel Ploiesti, care a judecat sesizarea comisiei din Penitenciarul Margineni privind aplicarea noului Cod Penal in cazul lui OMAR HAYSSAM, a stabilit o pedeapsa de 23 de ani si patru luni de INCHISOARE pentru acesta in cele trei dosare in care fusese condamnat.

Magistratii Curtii de Apel Ploiesti, care au judecat sesizarea formulata de Comisia de evaluare a incidentei aplicarii legii penale mai favorabile din Penitenciarul Margineni in cazul lui OMAR HAYSSAM, au stabilit o pedeapsa de 23 de ani si patru luni de INCHISOARE si cinci ani de interzicere a dreptului de avea calitatea de administrator sau de membru al consiliului de administratie al unei societati comerciale pentru Hayssam in dosarul rapirii celor trei jurnalisti, al inselaciunii in cazul “Volvo” si al fraudelor in cauza “Foresta Nehoiu”.

Astfel, Curtea de Apel Ploiesti a descontopit pedepsele date lui OMAR HAYSSAM in dosarul de inselaciune cu consecinte deosebit de grave in forma continuata si asociere in vederea savarsirii de infractiuni si in dosarul in care acesta a fost condamnat definitiv, in anul 2010, pentru bancruta frauduloasa si constituire de grup infractional organizat, pentru fiecare pedeapsa fiind aplicate prevederile noilor prevederi penale.

Citeste si: Fratii lui Omar Hayssam, Mukhles si Mahmoud, dati in urmarire. Ei au fugit din tara inainte de a fi condamnati

De asemenea, in dosarul de terorism al lui OMAR HAYSSAM magistratii cu descontopit pedepsele, reducand pedeapsa principala de 20 de ani inchisoare aplicata prin sentinta pentru comiterea infractiunii de complicitate la acte de terorism la maximul special prevazut de legea noua si anume 13 ani si patru luni de INCHISOARE.

In final, Curtea de Apel Ploiesti a stabilit pentru OMAR HAYSSAM pedeapsa principala cea mai grea, aceea de 13 ani si patru luni inchisoare, la care a adaugat un spor de o treime din totalul de 30 de ani al celorlalte pedepse din celelalte dosare in care sirianul a fost condamnat definitiv, pedeapsa rezultanta fiind de 23 de ani si patru luni de INCHISOARE, cu o pedeapsa complementara de cinci ani interzicerea dreptului de avea calitatea de administrator sau de membru al consiliului de administratie al unei societati comerciale.

Instanta a dispus, de asemenea, anularea mandatelor de executare a pedepsei cu INCHISOAREA emise anterior in cazul lui OMAR HAYSSAM si emiterea unui nou astfel de mandat, conform noilor dispozitii.

Citeste si: Fratii lui OMAR HAYSSAM, condamnati definitiv la inchisoare

Sentinta pronuntata joi de Curtea de Apel Ploiesti nu este definitiva si poate fi contestata in trei zile de la comunicare.

Anterior, Curtea de Apel Ploiesti respinsese, de doua ori, in 25 aprilie si in 25 iunie, sesizarea formulata de Penitenciarul Margineni privind contopirea pedepselor lui OMAR HAYSSAM, prin aplicarea legii penale mai favorabile. Decizia instantei nu a fost definitiva, iar Hayssam a contestat-o la instanta superioara, Inalta Curte de Casatie si Justitie trimiiand dosarul spre rejudecare la instanta din Ploiesti.

OMAR HAYSSAM este incarcerat in penitenciarul Margineni din judetul Dambovita, fiind condamnat definitiv, in trei dosare, la 20 de ani, 16 ani si, respectiv, trei ani, pentru rapirea celor trei jurnalisti, inselaciune in cazul “Volvo” si fraude in cauza “Foresta Nehoiu”.