Pedeapsa ridicolă primită de preotul clujean care a cerut bani de înmormântare și a pretins să îi fie sărutată mâna

Preotul din Cluj care a cerut pentru o înmormântare 5.000 de lei, după care, supărat că familia implicată s-a revoltat, a cerut scuze publice și să îi fie sărutată mâna a primit o pedeapsă ridicolă din partea superiorilor săi.

Preotul Florin Parasca a fost sancționat cu dojană arhierească de mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuț. Totodată, preotul este obligat să restituie unei familii suma de 5000 de lei, taxă de loc de veci și să își ceară scuze public.  Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului a anunțat că luat act de comportamentul „regretabil și smintitor” al preotului Florin Parasca de la Parohia Tăuți, protopopiatul Cluj I, care a produs „multă tulburare” la o slujbă de înmormântare în comunitatea pe care o păstorește.

„Având în vedere repetatele hotărâri ale Sfântului Sinod care interzic cu desăvârșire condiționarea săvârșirii slujbei de înmormântare de plata vreunei taxe, preotul Florin Parasca a dat dovadă nu doar de lipsă de tact, ci și de nerespectarea hotărârilor forurilor bisericești superioare”, au declarat reprezentanții Arhiepiscopiei Clujului.

Sursa foto: realitatea