Pelerinaj de FLORII in Capitala. UPDATE

FLORII. Ierarhi, preoti, monahi si credinciosi din Capitala si din judetul Ilfov vor participa, sambata, in ajunul praznicului imparatesc al Intrarii Domnului in Ierusalim, la pelerinajul de Florii, organizat de Patriarhia Romana si Arhiepiscopia Bucurestilor.

UPDATE 18.33: Aproximativ 2.000 de credinciosi din Capitala au participat sambata la traditionalul pelerinaj din ajunul Floriilor, care marcheaza simbolic intampinarea lui Iisus Hristos in Ierusalim.

Evenimentul religios-misionar, organizat cu sprijinul Centrului de Presa Basilica, va incepe la manastirea Radu Voda, la ora 16,15.

FLORII. Pelerinajul se va desfasura pe urmatorul traseu: strada Radu Voda, bulevardul Marasesti, bulevardul Dimitrie Cantemir, strada Bibescu Voda, strada Serban Voda (cu oprire la catedrala mitropolitana Sfantul Spiridon Nou), strada Principatele Unite, strada Ienachita Vacarescu, strada Sfanta Ecaterina (cu oprire la biserica Sfanta Ecaterina, paraclisul Facultatii de Teologie Ortodoxa Justinian Patriarhul), strada Bibescu Voda, Aleea Dealul Mitropoliei.

Citeste si: FLORII. SAMBATA LUI LAZAR. TRADITII SI OBICEIURI INAINTE DE FLORII

FLORII. Evenimentul se va incheia in jurul orei 17,00, la Catedrala Patriarhala, unde pelerinii vor fi intampinati de catre Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, care va sfinti icoana praznicului Intrarii Domnului in Ierusalim, va rosti rugaciunea de binecuvantare a pelerinilor si va adresa un cuvant de invatatura, relateaza Agerpres.

Protoieriile Arhiepiscopiei Bucurestilor din judetul Prahova (Ploiesti, Valenii de Munte, Campina si Urlati) vor organiza pelerinaje de Florii pe plan local.

FLORII. Credinciosii ortodocsi sarbatoresc, duminica, Floriile, zi care aminteste de intrarea triumfala a lui Iisus in Ierusalim, unde a fost intampinat de multimi de oameni cu ramuri de finic.

Sursa foto: basilica.ro