PELUZA NORD STEAUA a anuntat ca nu va fi prezenta la meciurile echipei FCSB

Fanii stelisti de la PELUZA NORD au anuntat, prin intermediul unui COMUNICAT postat pe site-ul oficial, ca nu vor fi prezenti la meciurile “nou numitei FCSB”, pana cand nu se va sti cu exactitate ce entitate sportiva detine palmaresul clubului.

“Profitam de acest comunicat pentru a trage inca o data un semnal de alarma cu privire la situatia creata si sa invitam partile implicate sa ajunga urgent la un punct de vedere comun si sa informeze suporterii stelisti asupra situatiei reale. Trecand peste toate, pentru prima oara in 20 de ani, PELUZA NORD STEAUA nu va fi prezenta la meciurile nou numitei FCSB pana cand situatia nu se va clarifica oficial, pana cand suporterii nu vor fi chemati sa li se explice situatia, pana cand nu vom sti la cine este palmaresul, pana cand nu ni se va explica strategia viitoare a echipei de fotbal, pana cand pe gazon nu va juca STEAUA BUCURESTI, echipa pentru culorile si traditia careia am facut cele mai mari sacrificii”, se arata in comunicatul citat.

CITESTE SI: S-A TERMINAT! ANUNTUL facut de ARGASEALA in legatura cu MARCA pe care o va folosi STEAUA 

Fanii de la PELUZA NORD precizeaza ca au preferat sa ramana neutri in conflictul dintre clubul de fotbal si CSA Steaua, insa cu doua zile inaintea partidei cu Astra Giurgiu, din semifinalele Cupei Ligii, sunt “la fel de nedumeriti, neinformati si dezorientati de evenimentele din acest scandal”.

De asemenea, PELUZA NORD STEAUA sustine ca nu intelege de ce niciuna dintre parti nu iese cu un comunicat oficial, in care sa precizeze la cine se afla palmaresul, de ce CSA sau FC Steaua nu prezinta o strategie clara in privinta negocierilor si de ce fanii nu sunt chemati la discutii.

Demersul PELUZEI NORD vine dupa ce, la 5 februarie, membrii PELUZEI SUD solicitau Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), prin intermediul unui comunicat postat pe site-ul oficial, demararea unei anchete pentru elucidarea modului in care sectia de fotbal a fost preluata de catre Gigi Becali de la Ministerul Apararii Nationale in ianuarie 2003. De asemenea, suporterii de la Peluza Sud pretind ca isi regasesc pasiunea si spiritul alaturi de sectiile Clubului Sportiv al Armatei.

Presedintele Consiliului de Administratie al FC Steaua, Valeriu Argaseala, a anuntat, la 21 ianuarie, ca gruparea “ros-albastra” va folosi marca FCSB in returul Ligii I, aceasta urmand sa apara pe tabela de marcaj la numele echipei, pe echipamentul de joc si pe insemnele clubului. Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a anulat, la 3 decembrie 2014, printr-o decizie irevocabila, marca STEAUA BUCURESTI inregistrata de clubul de fotbal al lui Gigi Becali, in procesul intentat acestuia de Clubul Sportiv al Armatei.

CITESTE SI: GIGI BECALI, ATAC DUR din inchisoare la adresa ARMATEI 

Clubul de fotbal detinut de Gigi Becali a fost actionat in instanta in 2011 de Clubul Sportiv al Armatei “Steaua” Bucuresti, care a cerut anularea marcii inregistrate de gruparea din Liga I. Tribunalul Bucuresti a respins aceasta cerere, in 17 aprilie 2012, decizie mentinuta de Curtea de Apel Bucuresti, in 20 decembrie 2013, insa ICCJ a dat dreptate clubului sportiv.