Pensia speciala a magistratilor condamnati, anulata? Vezi ce declara procurorul general Tiberiu Nitu

pensii-magistrati-condamnati

Procurorul general Tiberiu Nitu a declarat ca nu detine informatii potrivit carora Ministerul Justitiei ar avea in vedere un proiect prin care sa propuna anularea pensiei speciale a magistratilor condamnati pentru coruptie, transmite Mediafax.

Nitu a explicat ca, din punct de vedere juridic, nu crede ca “anulare” este cuvantul potrivit si a adaugat, ca opinie personala, ca discutii vizavi de o anumita pensie speciala si o anumita pensie de asigurari sociale se pot face oricand.

“Nu sunt la curent cu un eventual proiect de lege prin care Ministerul Justitiei propune anularea pensiilor celor condamnati. Nu sunt un specialist in dreptul muncii si in drept civil. Eu vorbesc ca jurist, poate ca impact ar fi benefic, dar din punct de vedere juridic, nu stiu daca cuvantul anulare este cel mai potrivit. Cred ca se pot face discutii vizavi de o anumita pensie speciala si o anumita pensie de asigurari sociale”, a declarat procurorul general al Romaniei.

Reamintim ca ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, anunta la jumatatea lunii august, in sedinta de Guvern, ca proiectul de lege privind anularea pensiei speciale a magistratilor condamnati definitiv pentru fapte de coruptie va fi discutat in sedinta din 20 august a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Foto: RTV