Pensiile românilor, motiv de scandal! Olguța Vasilescu îi dă un răspuns dur lui Băsescu

Scandalul referitor la pensiile românilor este în toi. În horă au intrat și Traian Băsescu dar și fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu. Cei doi i-au aruncat vorbe grele prin intermediul mass media și a rețelelor de socializare.

În cadrul unei intervenții televizate, fostul președinte al României a declarat că ultimii miniștri care au deținut portofoliul ministerului Muncii și-au bătut joc de milioanele de pensionari români.

„Ultimii 3-4 miniştri şi-au bătut joc de pensionari. I-aş călca în picioare pentru tupeul cu care îi mint pe pensionari. Toţi au neruşinarea să îi mintă pe pensionari fără să le dea o explicaţie de ce nu au dat de la 1 ianuarie inflaţia anului anterior”, a spus Traian Băsescu.

Lia Olguța Vasilescu, fostul ministru al Muncii din partea PSD, nu s-a lăsat mai prejos și i-a oferit un răspuns extrem de dur fostului șef al statului.

„Tupeu de Basescu! Minte ca ultimii trei ministri ai Muncii i-au „furat pe pensionari” prin neacordarea cresterii cu rata inflatiei a pensiei, de la 1 ianuarie. Asa cum puteti observa si din articolul de mai jos, in 2017, anul in care am venit noi la guvernare, punctul de pensie a crescut DE DOUA ORI: cu 5,25 la suta de la 1 ianuarie, pentru a acoperi rata inflatiei si 50 la suta din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat, pana la valoarea de 917,5 lei, si cu 9 la suta in luna iulie, pana la valoarea de 1000 de lei, care sa acopere majorarea IN AVANS cu 6 luni pentru 2018.

Asadar, din 2018 pana in prezent, cresterile la pensii au fost IN AVANS cu 6 luni, ceea ce a insemnat mai multi bani in buzunarul pensionarilor, mai devreme! Nu toti sunt ca tine, preocupati doar de taieri, Basescule! Si mai renunta la retorica de mardeias de port, cu amenintari de genul: „i-as calca pe toti in picioare”, ca tu abia mai poti merge pe unde te uiti!”, a răbufnit Olguța Vasilescu pe pagina personală de Facebook.

Sursa foto: realitatea