SCANDAL in PLEN: PARLAMENTARII si-au VOTAT PENSIILE SPECIALE. UPDATE

Plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului voteaza, marti, PENSIILE SPECIALE pentru PARLAMENTARI. Liderul deputatilor PNL LUDOVIC ORBAN a solicitat scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului controversat, insa solicitarea sa a fost respinsa cu 289 de voturi

UPDATE 13.40: ALINA GORGHIU: “Nu vreau sa parem populisti sau sa profitam de aceasta neintelegere, insa nu cred ca parlamentarii erau o prioritate in acest moment cand pensiile oamenilor obisnutii sunt mizere. Noi consideram ca acest proiect de lege era prioritar. Vom analiza in sedinta PNL modul in care putem ataca aceasta decizie la CCR”, a declarat copresedintele PNL.

UPDATE 13.30: ALESII si-au VOTAT PENSIILE SPECIALE! REZULTATUL VOTULUI: 303 pentru – 124 impotriva – 2 abtineri! 

Sedinta de plen comun a Senatul si Camerei Deputatilor in care urmeaza sa se dezbata si sa se voteze proiectul de lege privind PENSIILE SPECIALE  pentru PARLAMENTARI a inceput cu SCANDAL intre Putere si Opozitie, membrii fiecarei parti sustinandu-si vocal pozitia fata de acest proiect de lege controversat.

“Solicit scoaterea de pe ordinea de zi punctul 9 – pensiile speciale. Raportul Comsiei este anterior emiterii punctului de vedere de catre Guvern. Proiectul de lege nu prevede stabilirea sursei de finantare.

Nu cred ca Parlamentul Romaniei are ca prioritate sa rezolva problemele parlamentarilor ci pe ale cetatenilor. Va solicit retrimiterea la Comisie a proiectului”, a spus LUDOVIC ORBAN. (Vezi aici declaratia completa a liderului PNL)

BOGDAN NICULESCU DUVAZ, presedintele Comisiei de Statut a Camerei Deputatilor si Senatului a aratat ca cererea liderului depatilor PNL nu este fundamentata.

“Aceasta cerere nu e fundamentata. (…) Sursa de finantare ea este indicata in mod clar in acest raport al alegii – anume bugetul de stat al Romaniei prin alocarea sumelor necesare in Camera Deputatilor si Senatului”, a spus deputatul BOGDAN NICULESCU DUVAZ.

Sedinta este condusa de vicepresedintele Senatului IOAN CHELARU. Nu sunt la prezidiu nici presedintele Camerei Deputatilor, VALERIU ZGONEA, nici cel al Senatului, CALIN POPESCU TARICEANU.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: realitatea.net