PENSIONARI tepuiti in SPITAL: S-au trezit datori la banci

Scandal monstru la Spitalul Judetean de Urgenta din Buzau! Mai multi PENSIONARI internati pentru tratament au cazut VICTIME unei retele de escroci, din care faceau parte si mai multe asistente medicale, care au facut CREDITE DE CONSUM facute pe numele lor.

Oamenii nu au avut habar cum au ajuns DATORI la banci. Abia dupa ce politia a intrat pe fir, PAGUBITII au aflat ca mai multe asistente medicale le-ar fi vandut datele personale unor escroci. Filiera a fost dezmebrata de oamenii legii in urma unei ample anchete care s-a lasat cu mai multe perchezitii si retineri, scrie stiridebuzau.ro.

Citeste si: INS: NUMARUL PENSIONARILOR A SCAZUT ANUL TRECUT. CAT A FOST PENSIA MEDIE

Astfel, doua analiste de CREDIT de la o societate bancara sunt acuzate ca au incheiat in fals 12 contracte de CREDIT DE CONSUM, in valoare de aproximativ 130.000 de lei, fara ca titularii CONTRACTELOR DE CREDIT sa fi avut cunostinta de aceasta. Femeile au fost ajutate de 13 complici, printre care si trei asistente medicale de la Spitalul Judetean Buzau.

Potrivit politistilor, in perioada octombrie 2013 – februarie 2014, doua femei in varsta de 39 si 24 de ani, analiste de CREDIT la o unitate de profil, ar fi incheiat creditele pe numele unor PENSIONARI, in baza unor adeverinte ce fusesera eliberate pentru a servi acestora la internarea in unitati spitalicesti din judetul Buzau. Adeverintele ar fi fost puse la dispozitia functionarelor bancare, prin intermediul unui buzoian de 30 de ani, de catre trei asistenti medicali din cadrul unei unitati spitalicesti.

Citeste si: IMBULZEALA INTRE PENSIONARI IN FATA PRIMARIEI LUGOJ PENTRU UN BILET LA BALUL SENIORILOR. VIDEO

Impotriva a doi suspecti a fost luata masura retinerii pentru 24 de ore, iar anchetatorii continua cercetarile, in vederea documentarii intregii activitati infractionale.

Toti cei 15 sunt urmariti penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de inselaciune, complicitate la inselaciune, abuz in serviciu, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals.

Sursa foto: stiridebuzau.ro