Pensionarii ar putea ramane fara reduceri si gratuitati la transport

Pensionarii ar putea ramane fara reduceri si gratuitati la transport, dupa ce operatorii din transport spun ca nu vor mai oferi aceasta facilitate nemultumiti ca nu si-au primit sumele restante de la Ministerul Transporturilor.

In conditiile in care Ministerul Transporturilor are datorii de aproximativ 100 de milioane exista posibilitatea sa nu se mai acorde reduceri si gratuitati chiar si de maine.

Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT) precizeaza intr-un comunicat transmis la redactie ca bugetul Ministerului Transporturilor a fost redus cu 953 milioane lei in urma rectificarii bugetare, fapt care arata ca nu exista sanse ca aceste arierate sa fie achitate. 

“FORT a atras in nenumarate randuri atentia asupra faptului ca datoriile Ministerului Transporturilor se acumuleaza, iar bugetul este din ce in ce mai redus. In momentul de fata MT are datorii restante la luna Iulie 2012 fata de operatorii de transport”, se arata in comunicat.

Membrii FORT mai sustin ca nu au primit un raspuns satisfacator la solicitarile trimise catre Ministerul Muncii, Ministerului Transporturilor si Ministerului Finantelor, in ceea ce priveste plata arieratelor.

“Raspunsul la intrebarea clara lansata de FORT in data de 16.07.2013 nu a fost dat de nici unul din cele doua ministere (Ministerul Muncii si Ministerul Transporturilor) ce arata cu degetul in alta parte…la Ministerul de Finante. FORT a adresat tuturor celor trei ministere aceeasi intrebare: ” In cazul in care nu exista buget pentru a efectua plata arieratelor in perioada urmatoare va rugam sa ne comunicati ce trebuie sa faca transportatorii rutieri in ceea ce priveste transportul catergoriilor defavorizate?“ Nici Ministerul de Finante nu a oferit un raspuns pana in prezent”, precizeaza FORT.

In opinia FORT, principalul vinovat ar fi Ministerul Muncii care la inceputul anului curent a anulat printr-o Ordonanta 4/2013 modificarile aduse prin legea 211/2012 de Parlamentul Romaniei la ordonanta 8/2011.

Guvernul trebuie sa revina la solutia data de Parlament sau pur si simplu sa renunte sa faca protectie sociala pe „spinarea” agentilor economici din transporturi, mai sustin transportatorii.

Foto: Mondo News