PENTAGON: LIDERUL AL-QAIDA din AFGANSTAN, FAROUQ al-QAHTANI, a fost ELIMINAT

PENTAGONUL a confirmat eliminarea lui FAROUQ al-QAHTANI, liderul AL QAIDA din AFGANISTAN, intr-un atac aerian de precizie, pe 23 octombrie, in provincia Kunar, in nord-estul tarii. “FAROUQ al-QAHTANI era emirul al Qaida in estul Afganistanului si unul dintre principalii planificatori ai unor atacuri care vizau Statele Unite”, a precizat, vineri, Peter Cook, un purtator de cuvant al Pentagonului, citat intr-un comunicat, informeaza News.ro.

El a confirmat moartea lui FAROUQ al-QAHTANI in atacul aerian de pe 23 octombrie, insa a adaugat ca Pentagonul inca investigheaza daca numarul 2 al gruparii teroriste, Bilal al-Utabi, a fost si el ucis in acelasi atac din Afganistan.

Statele Unite il urmareau pe FAROUQ al-QAHTANI, un apropiat al lui Osama ben Laden, de multi ani. El este cunoscut pentru recrutarea a numerosi tineri din regiune in al Qaida, in prezent in declin. FAROUQ al-QAHTANI ar fi organizat, de asemenea, finantarea si pregatirea atacurilor vizand forte ale coalitiei in Afganistan, dar si in Asia de Sud-Est si Occident.

FAROUQ al-QAHTANI era considerat ca fiind cel care solicita si distribuia fonduri stranse de sustinatori al Qaida in tari de la Golful Persic in vederea finantarii operatiunilor externe ale gruparii si a operatiunilor talibanilor in Afganistan, potrivit altei surse americane. FAROUQ al-QAHTANI a fost localizat in 2012, insa misiunea in vederea eliminarii sale a fost suspendata in ultimul moment din cauza riscului unor victime civile.

De aceasta data, FAROUQ al-QAHTANI si al-Utabi se aflau in satul Hilgal, in doua cladiri situate la cateva sute de metri una de cealalta. Mai multe rachete au fost trase cu ajutorul unui avion fara pilot si i-au vizat simultan.

Sursa foto: washigton post