PENTAGON: Trei membri ai conducerii retelei teroriste STAT ISLAMIC au MURIT in raiduri aeriene

Trei lideri ai retelei teroriste STAT ISLAMIC, inclusiv un militant responsabil de gestionarea fondurilor organizatiei fundamentaliste, au murit in urma raidurilor aeriene efectuate recent, anunta purtatorul de cuvant al Pentagonului, Steve Warren.

Abu Salah, responsabil de gestionarea fondurilor organizatiei teroriste, a murit intr-un raid aerian efectuat in noiembrie de coalitia internationala coordonata de Statele Unite care bombardeaza pozitii islamiste din Irak si Siria.

“Abu Salah era unul dintre liderii cei mai experimentati ai retelei teroriste STAT ISLAMIC“, a explicat Steve Warren, citat de CBS News.

CITESTE SI: STATUL ISLAMIC CASTIGA TEREN! JIHADISTII au PATRUNS intr-o NOUA TARA

Potrivit oficialului american, in bombardamente au fost eliminati si alti doi lideri teroristi – Aby Maryam si Abu Rahman al-Tunisi – responsabili de “transferurile de informatii, de recrutari si de armament”.

“Eliminarea acestor indivizi va afecta capacitatile retelei teroriste STAT ISLAMIC in materie de comanda si de mobilizare a combatantilor, precum si abilitatile de finantare”, a subliniat Warren.

CITESTE SI: SIRIA: REBELII TURKMENI AU CASTIGAT TEREN IN FATA STATUL ISLAMIC, CU SPRIJINUL TURCIEI

O coalitie formata din peste 60 de tari si coordonata de Statele Unite efectueaza de peste un an raiduri aeriene in Siria si Irak, vizand pozitii ale retelei teroriste STAT ISLAMIC. Din coalitie fac parte tari precum Australia, Canada, Marea Britanie, Franta, Bahrain, Iordania, Maroc, Qatar, Arabia Saudita si Turcia.

Reteaua terorista STAT ISLAMIC (STAT ISLAMIC in Irak si Siria – SIIS/ STAT ISLAMIC in Irak si Levant – SIIL) ocupa regiuni din Siria, Irak, nordul Egiptului si nordul Libiei, unde a proclamat un “califat”.

 Sursa foto: gandul