PENTAGONUL AVERTIZEAZA: STATUL ISLAMIC DETINE ARME CHIMICE

STATUL ISLAMIC detine ARME CHIMICE, informatia fiind confirmata de catre PENTAGON, la cateva zile dupa ce jihadistii au atacat o baza militara din Irak. Gruparea terorista STATUL ISLAMIC a lansat un proiectil cu incarcatura chimica iritanta si vezicanta asupra bazei aeriene Qayarrah din Irak, unde stationeaza trupe americane si irakiene, relateaza CNN citand mai multi oficiali americani. Incidentul a avut loc la inceputul acestei saptamani.

Daca la inceput STATUL ISLAMIC era doar suspectat ca ar avea ARME CHIMICE, acum, informatia a fost confirmata de Pentagon, care a numit incidentul drept “ingrijorator”, conform The Guardian.

CITESTE SI: AVERTISMENT CIA: STATUL ISLAMIC DETINE SI FOLOSESTE ARME CHIMICE

A fost vorba fie de o racheta, fie de un proiectil de artilerie, au precizat sursele citate. Dupa ce a fost lovit interiorul bazei de la sud de Mosul, militarii americani au testat continutul, iar primele indicii au aratat ca ar fi vorba de o substanta de tip mustar (n. red. – inrudita cu iperita). Nu s-au inregistrat victime sau simptome specifice in randul trupelor. Una din surse a declarat ca substanta era “de puritate redusa” si slaba ca arma, iar alta ca era “ineficienta”.

Desi un al doilea test a iesit negativ, substanta a fost trimisa la un laborator in vederea unei analize precise, iar trupele au urmat procedura de decontaminare chimica. CNN a mai relatat despre lovituri cu agent mustar ale ISIS in Irak si Siria, iar oficialitatile citate afirma ca se asteptau la utilizarea ARMELOR CHIMICE de catre jihadisti, pe masura ce fortele americane si irakiene avanseaza spre orasul Mosul, in prezent ocupat de STATUL ISLAMIC. Baza Qayarrah este utilizata de cateva sute de militari americani, in sprijinul trupelor irakiene.

Sursa foto: the guardian