Pentru ce s-au riscat romanii RETINUTI IN UNGARIA? Cati bani castiga o CALAUZA PENTRU REFUGIATI

O noua informare de presa a Ministerului Afacerilor Externe (MAE) a relatat ca inca DOI CETATENI ROMANI au fost RETINUTI in UNGARIA pentru TRAFIC DE PERSOANE. Aceste noi arestari duc BILANTUL ROMANILOR RETINUTI in Ungaria pentru aceasta infractiune la 24. Pentru ce se risca romanii care recurg la acest gest? Pentru umanitate? Putin probabil. 

Un studiu elaborat de un grup de ziaristi si analisti, autori ai blogului THE MIGRANT FILES sustin ca TRAFICUL DE IMIGRANTI SI REFUGIATI a generat castiguri de 16 MILIARDE DE EURO in ulimii 15 ani, scrie duminica ziarul spaniol El Pais in editia electronica, citat de Agerpres.

CITESTE SI: UNGARIA: INCA DOI ROMANI RETINUTI PENTRU TRAFIC DE PERSOANE

Dupa ce au analizat interogatoriile TRAFICANTILOR AFLATI DUPA GRATII, autoritatile austriece au reusit sa afle care este  PRETUL pe care trebuie sa-l plateasca un refugiat care intentioneaza sa ajunga din SERBIA IN GERMANIA, traversand Austria: 1.200 de euro. Din GRECIA, “aventura” costa intre 3.000 si 5.000 de euro, iar din TURCIA, sumele ajung si la 10.000 de euro.

“Pentru tronsonul BUDAPESTA-PASSAU, pretul platit de un refugiat este de 2.000 de euro”, spune comisarul si purtatorul de cuvant al politiei din Passau (oras in Bavaria Inferioara, Germania), Alexander Schraml. “Dupa calculele mele, castigurile traficantilor care au ABANONAT CAMIONUL FRIGORIFIC pe marginea autostrazii austriece (si unde au fost descoperite cadavrele a 71 de imigranti ilegali — n.r.) depasesc 140.000 de euro”, adauga el.

CITESTE SI: AUSTRIA: BILANTUL MORTILOR ASFIXIATI IN CAMIONUL GROAZEI

Ministrul de interne german, Thomas de Maziere, a promis sa intensifice operatiune de vanare si capturare a traficantilor de persoane, in timp ce colegul sau din landul Bavaria, Joachim Herrmann, a apreciat ca traficantii care fac afaceri cu fiintele umane ca si cum ar fi vorba de niste marfuri ar trebui considerati ASASINI. “Nu poate exista o falsa toleranta la adresa lor”, a spus Herrmann.

Sursa foto: digi24