UPDATE. Noi nume grele apar in dosarul Microsoft! REMUS TRUICA, DORIN COCOS si CATALIN HARNAGEA, vizati in ancheta

Procurorii DNA efectueaza joi PERCHEZITII la oamenii de afaceri DORIN COCOS, REMUS TRUICA si NICOLAE DUMITRU, dar si la fostul sef al SIE, CATALIN HARNAGEA, in dosarul MICROSOFT.

UPDATE 10:18: Perchezitii au loc si la locuinta fostului ministru al Comunicatiilor, Gabriel Sandu.

Update 9.35: Vizati de ancheta sunt si seful COSR, Alin Petrache, dar secretarul general al PNL, Marian Petrache, precum si Dorin Marian, fost consilier al lui Emil Constantinescu, potrivit B1 TV. Marian Petrache a negat insa informatiile aparute in presa, scrie psnews.ro.

Stire initiala

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) arata, intr-un comunicat de presa, ca procurorii fac 56 de PERCHEZITII in Bucuresti si judetul Ilfov, la sedii de firme si de fundatii, dar si la locuintele unor persoane, in dosarul MICROSOFT, in care se fac cercetari pentru coruptie in legatura cu incheierea unor contracte de licentiere IT.

Citeste si: VALERIAN VREME POATE FI URMARIT PENAL IN DOSARUL MICROSOFT, A DECIS CAMERA DEPUTATILOR

Printre locuintele perchezitionate sunt cele ale fostului sef al SIE CATALIN HARNAGEA si ale oamenilor de afaceri DORIN COCOS, REMUS TRUICA SI NICOLAE DUMITRU, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax. De asemenea, conform B1 TV si fundatia lui Dinu Pescariu este vizata de perchezitii.

DNA a precizat ca actiunea este sprijinita de Serviciul Roman de Informatii si Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei.

In acest dosar, Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a cerut avize pentru URMARIREA PENALA a noua fosti ministri – senatorii Serban Mihailescu si Ecaterina Andronescu, deputatul Valerian Vreme, europarlamentarul Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tanasescu, Gabriel Sandu si Adriana Ticau.

Potrivit DNA, persoanele din Guvern, ministere si din societatile implicate in derularea proiectului privind licentele MICROSOFT pentru scoli ar fi pretins 20 de milioane de dolari din cele 54 de milioane achitate de Executiv in cadrul contractului.

Citeste si: COMISIA JURIDICA A SENATULUI AMANA DECIZIA IN CAZURILE ECATERINA ANDRONESCU SI SERBAN MIHAILESCU. DOSARELE VOR FI COMPLETATE LA PARLAMENT

Presedintele Traian Basescu a declarat luni, la Realitatea TV, raspunzand unei intrebari, ca in dosarul Microsoft vor mai aparea surprize, inclusiv persoane. Seful statului a negat ca in dosarul MICROSOFT s-au primit dosare de la FBI.