PERCHEZITII ale DNA in 15 locatii din judetele Suceava si Botosani. Este vizata o GRUPARE specializata in TRAFIC DE TIGARI. UPDATE

Procurorii DNA efectueaza, marti, PERCHEZITII in 15 locatii situate in judetele Suceava si Botosani intr-un dosar ce vizeaza suspiciuni de coruptie si contrabanda.

UPDATE 15.05: PERCHEZITIILE efectuate marti de procurorii DNA in judetele Suceava si Botosani vizeaza o grupare specializata in trafic de tigari provenite din Ucraina, potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres.

Gruparea este coordonata de Vitaliy Ivan Nymyzhan, care are dubla cetatenie, ucraineana si romana. Acesta este suspectat ca i-ar fi oferit in repetate randuri mita fostului sef al Sectorului Politiei de Frontiera Siret, Nelu Fediuc, trimis deja in judecata intr-un dosar de coruptie, pentru a-i permite sa introduca in tara tigari de contrabanda provenite din Ucraina.

Conform acelorasi surse, intre anii 2008 si 2013, Nymyzhan i-a platit lunar lui Fendiuc sume de pana la 2.000 de euro ca taxa de protectie.

Vitaliy Ivan Nymyzhan ar fi dat din nou o mita de 2.000 de euro in luna martie a acestui an, pentru a i se facilita introducerea in tara a 19 baxuri de tigari din Ucraina, ascunse in mai multe compartimente ale unui autovehicul special adaptat. Tigarile de contrabanda ar fi fost ulterior depozitate intr-o cladire din orasul Siret.

“Procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, Serviciul Teritorial Suceava, efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie, asimilate celor de coruptie si contrabanda, comise in perioada 2013-2015. In cursul zilei de 21 aprilie, ca urmare a obtinerii autorizatiilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 15 locatii situate in judetele Suceava si Botosani, reprezentand domiciliile unor persoane fizice si sediile unor societati comerciale”, se arata intr-un comunicat al DNA transmis marti presei.

Citeste si: PERCHEZITII la EXECUTORII JUDECATORESTI din Bucuresti, Ilfov si Ialomita. PREJUDICIU URIAS. UPDATE

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii, Departamentului de Informatii si Protectie Interna si din partea Brigazii de Interventie Speciala a Jandarmeriei Bucuresti.

Citeste si: CONSTANTA: PERCHEZITII la HOTII de artefacte si monede din siturile arheologice

Sursa foto: voceatransilvaniei.ro