PERCHEZITII ale DNA la Primaria Lugoj

Procurorii DNA Serviciul Teritorial Timisoara au descins marti, in jurul pranzului, la Primaria Lugoj, condusa de primarul PSD Francisc Boldea.

Oamenii legii verifica legalitatea documentelor de la mai multe lucrari de investitii, derulate in perioada 2010-2014.  Printre investitiile vizate de procurori se afla cinematograful din Lugoj, piata, strandul, bazinul acoperit, podul si reabilitarea mai multor cladiri, potrivit redesteptarea.ro.

Citeste si: PERCHEZITII PRIMARIE PLOIESTI. Primarul IULIAN BADESCU este SUSPECT de LUARE de MITA. UPDATE

Unul dintre contractele cu probleme ar viza schimbarea bransamentelor de apa pentru aproape 800 de locuinte din municipiu. Licitatia a fost castigata de Capa Instal, o firma din Oradea, cu toate ca oferta Meridianului, firma aflata in subordinea Consiliului Local Lugoj, a fost mai mica decat cea a firmei oradene. Capa Instal s-a angajat ca va executa lucrarea contra sumei de 1.566.900 de lei. Imediat dupa castigarea licitatiei, de lucrare nu s-au apucat muncitorii bihoreni de la Capa Instal, asa cum era de asteptat, ci cei de la Meridian 22, desi intre cele doua societati nu exista nici un contract de subcontractare care sa prevada aceasta situatie, toate cheltuielile de executie fiind suportate de societatea lugojeana care apartine Consiliului Local.

Citeste si: PERCHEZITII DNA in Bucuresti si trei judete pentru frauda cu FONDURI EUROPENE. Contract semnat de IOHANNIS vizat de procurori! UPDATE

Surse apropiate anchetei au declarat ca verificarile procurorilor DNA ar viza si livrarile de fier pe care Lugomet, firma a presedintelui CJ Timis, Titu Bojin, le-a facut pentru unele lucrari din Lugoj.

Sursa foto: redesteptarea.ro