PERCHEZITII de AMPLOARE facute de DIICOT in Capitala si sase judete intr-un caz de EVAZIUNE

Procurorii DIICOT efectueaza miercuri dimineata 42 de perchezitii domiciliare in judetele Dambovita, Cluj, Alba, Bihor, Timis, Calarasi si in Bucuresti, ancheta vizand destructurarea unei grupari specializate in savarsirea infractiunii de evaziune fiscala.

Totodata, 40 de suspecti si martori vor fi dusi la audieri.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, in perioada 2011 — octombrie 2014, 33 de suspecti au constituit un grup infractional organizat avand ca scop crearea de circuite comerciale fictive prin interpunerea unor societati comerciale de tip fantoma si prin inregistrarea in contabilitatea altor societati a unor cheltuieli care nu au la baza operatiuni reale, finalizate cu obtinerea ilegala de rambursari de TVA de la bugetul de stat.

CITESTE SI: PERCHEZITII in Bucuresti si doua judete intr-un dosar de evaziune fiscala 

La perchezitii participa si politisti din cadrul BCCO Bucuresti, Alba Iulia, Oradea, Cluj, Timisoara si SCCO Calarasi, precum si efective de jandarmi din judetele unde s-au facut perchezitii.

Ancheta este condusa de procurorii DIICOT — Biroul Teritorial Dambovita, impreuna cu politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Dambovita si cu cei ai Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Ploiesti.

CITESTE SI: Timisoara: PERCHEZITII la 16 adrese, intre care doua hoteluri, la o retea de PROSTITUTIE DE LUX

Cazul a fost instrumentat cu suportul tehnic si de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale.

Sursa foto: adevarul.ro