PERCHEZITII de AMPLOARE in BUCURESTI si 7 JUDETE intr-un caz de EVAZIUNE FISCALA

O serie de perchezitii de amploare sunt organizate, joi, de politistii din judetul Arges. Sapte judete, dar si municipiul Bucuresti, sunt vizate de controlul autoritatilor, informeaza Agerpres.

Mai multe persoane sunt banuite de evaziune fiscala cu un prejudiciu adus statului de peste 1 milion de lei. “Politistii de investigare a criminalitatii economice (…), sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Arges, efectueaza 28 de perchezitii la domiciliile unor persoane si la sediile si punctele de lucru ale unor societati comerciale din judetele Arges, Valcea, Gorj, Neamt, Iasi, Dambovita, Mehedinti si din Bucuresti. La activitati participa si politisti din cadrul inspectoratelor de politie judetene Valcea, Gorj, Neamt, Dambovita, Mehedinti si Iasi”, se arata intr-un comunicat transmis de Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Arges.

“Din cercetari s-a stabilit ca, in perioada ianuarie 2014 – august 2015, administratorul unei societati comerciale din Stefanesti, judetul Arges, ar fi evidentiat in actele contabile achizitii fictive de marfuri de la societati comerciale de tip fantoma. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 1.025.000 de lei”, se precizeaza in comunicat.

Dupa finalizarea perchezitiilor,  16 persoane vor fi conduse la sediul IPJ Arges pentru audieri.

Sursa foto: realitatea