Perchezitii de amploare in Capitala si alte cateva judete. Procurorii DNA vizeaza si angajati de la Finante

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) efectueaza, luni dimineata, 160 de perchezitii in mai multe judete, dar si in Capitala, in special la sediul firmelor suspectate de evaziune fiscala.

Procurorii DNA efectueaza perchezitii domiciliare la sediile unor firme si locuinte din Bucuresti si din judetele Prahova, Giurgiu, Arad, Calarasi si Ialomita, se arata intr-un comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie. Printre persoanele suspectate se afla si angajati de la Ministerul de Finante

Cauza vizeaza activitatea a peste 100 de firme romanesti si straine, persoanele implicate avand calitatea de administratori de societati comerciale romani si straini, avocati, contabili, angajati ai Ministerului Finantelor Publice si un senator.

Dintre persoanele implicate, fata de un numar de peste 50 s-a dispus inceperea urmaririi penale, mentioneaza sursa citata. Potrivit ultimelor informatii prejudiciul este evaluat la peste 50 de milioane de euro.

La actiune, procurorii sunt sprijiniti de ofiteri ai Directiei Generale Anticoruptie (DGA) precum si de angajati ai Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei, Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR) si ai Agentiei Nationale de Administare Fiscala (ANAF).

Procurorii beneficiaza de sprijinul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii.

Sursa foto: realitatea.net