PERCHEZITII FARMACII si INSTITUTUL ONCOLOGIC: ZECE persoane puse sub URMARIRE PENALA. UPDATE

UPDATE: 12.30: CARMEN ORBAN, managerul spitalului CLINIC FUNDENI, a sustinut o scurta declaratie in care a confirmat faptul ca trei medici angajati ai institutiei amintite au fost pusi sub URMARIRE PENALA. In rest, managerul a refuzat sa ofere alte amanunte declarand ca este o ancheta in curs de desfasurare si nu poate sa faca alte declaratii.

UPDATE: 10.00: FARMACIILE verificate de politisti in aceasta dimineata fac paret din lantul farmaceutic RETETA. Potrivit ultimelor innformatii, pana la aceasta ora, zece persoane, trei MEDICI de la sectia HEMATOLOGIE a INSTITUTULUI ONCOLOGIC FUNDENI si sase FARMACISTI au fost pusi sub URMARIRE PENALA. 

Procurorii DNA  impreuna cu politisti si angajati ai Serviciului Roman de Informatii efectueaza, marti dimineata, o serie de PERCHEZITII, la 26 de adrese din trei judete si din Capitala aflandu-se pe urma unui PREJUDICIU de peste 3, 5 milioane de euro cauzat de eliberarea unor RETETE FALSE de catre Spitalul de Oncologie FUNDENI din Bucuresti, informeaza postul B1 Tv.

Totodata, politistii efectueaza verificari si la sediul mai multor FARMACII. Peste 100 de oameni ai legii sunt pe urma mai multor MEDICI de la Spitalul Oncologic din Capitala dar si a unor FARMACISTI care au ELIBERAT cateva mii de RETETE FALSE. In urma PERCHEZITIILOR aflate in curs de desfasurare s-au gasit sume foarte mari de bani la domiciliul MEDICILOR si FARMACISTILOR vizati de acestea.

Actiunea se desfasoara intr-un DOSAR PENAL in care se fac cercetari cu privire la comiterea infractiunilor de INSELACIUNE, fals intelectual, fals material in inscrisuri oficiale, EVAZIUNE FISCALA, SPALARE de BANI, dare si luare de MITA, in domeniul medicamentelor.

Citeste si: STENOGRAME SPITALUL DE ARSI: Asistenta medicului Antohi discuta cu pacientele si se interesa despre starea lor materiala

„La data de 20 mai, Politia Romana si Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti coordoneaza 26 de PERCHEZITII in municipiul Bucuresti (19), precum si in judetele Sibiu (3), Dolj (1) si Ilfov (3). Peste 100 de politisti de la Politia Capitalei, precum si de la I.P.J. Sibiu, sunt angrenati in actiune, efectuand PERCHEZITII atat la locuintele unor persoane fizice, cat si la sediile unor persoane juridice”, informeaza Politia Romana.

Dosarul penal aflat in instrumentarea Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, vizeaza intocmirea de RETETE FALSE in domeniile oncologic si hematologic care au fost decontate prin CASMB.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca sunt facute PERCHEZITIIsi la Spitalul Fundeni si la lantul de farmacii Reteta. La farmacii sunt verificate peste o mie de retete decontate, in valoare de aproximativ 7,5 milioane de lei, si facturi fiscale. Reprezentantii acestora sunt suspectati ca ar fi efectuat achizitii fictive de la firme fantoma si fara a avea autorizatie de distributie de la Agentia Nationala a Medicamentului.

Citeste si: Descinderi la mai multe restaurante din Herastrau si Cartierul Francez, intr-un dosar de braconaj piscicol 

In urma PERCHEZITIILOR, politistii au descoperit la un singur medic in jur de 250.000 de euro, iar la o farmacista nu mai putin de 100.000 de euro.  PREJUDICIUL total estimat pana in prezent se ridica la 3.500.000 de euro. In cauza, vor fi puse in executare 13 MANDATE de ADUCERE, persoanele vizate urmand a fi conduse la sediul Politiei Capitalei, unde vor fi audiate de catre un colectiv de politisti si 5 procurori.

Sursa foto: adevarul.ro