PERCHEZITII de amploare la primaria VOLUNTARI, intr-un dosar de EVAZIUNE FISCALA

Politistii efectueaza, vineri dimineata, 31 de PERCHEZITII in cadrul unui amplu dosar de EVAZIUNE FISCALA si SPALARE DE BANI in Bucuresti si patru judete. Actiunea vizeaza si mai multe primarii, printre care si cea a orasului Voluntari, din Ilfov, informeaza B1 TV.

Mai multe PERCHEZITII au loc in Bucuresti si in judetele Dambovita, Buzau, Ilfov si Sibiu, in cadrul unei actiuni in care sunt implicati 130 de politisti. Oamenii legii au descins la mai multe locuinte, sedii de firme si sedii de primarii, printre care si cea a orasului ilfovean Voluntari.

Citeste si: PERCHEZITII LA HOTI DE OBIECTE DE PATRIMONIU. PREJUDICIUL ESTIMAT LA 1 MILION DE EURO

“130 de politisti specializati in investigarea fraudelor si investigatii criminale din cadrul I.G.P.R., D.G.P.M.B. si de la inspectoratele de politie ale judetelor mai sus amintite efectueaza 31 de PERCHEZITII domiciliare la locuinte si sedii ale unor persoane juridice. Vor fi puse in executare 25 de mandate de aducere”, informeaza Politia Romana, intr-un comunicat.

Potrivit sursei citate, mai multe persoane fizice si juridice sunt banuite de EVAZIUNE FISCALA si spalare DE BANI in domeniul serviciilor de proiectare si consultanta in constructii civile si industriale.

Practic, suspectii subcontractau lucrari unor firme fictive si inregistrarea unor achizitii nereale, urmate de transferuri bancare prin conturile mai multor societati de tip fantoma, pentru ca sumele de bani sa ajunga din nou in posesia lor, informeaza sursa citata.

Citeste si: GRUPARE VIOLENTA, DESTRUCTURATA DE DIICOT IN JUDETUL OLT

PREJUDICIUL in acest dosar este estimat la 2.000.000 de euro, bani provenind din TVA si impozit pe profit neachitat bugetului de stat.

Intreaga actiune beneficiaza de suportul de specialitate al SRI.