PERCHEZITII de AMPLOARE la o retea de EVAZIONISTI din Bucuresti si 11 judete. ERBASU, UTI si STRABAG printre firmele vizate. UPDATE

Politistii efectueaza, duminica dimineata, 146 PERCHEZITII in BUCURESTI si 11 JUDETE fiind vizata o retea de EVAZIUNE FISCALA. Potrivit primelor informatii sunt vizate peste doua sute de firme din domeniile IT si constructii, printre care STRABAG, ERBASU sau UTI, care au adus un PREJUDICIU de peste 30 de milioane de euro prin neplata TVA-ului.

UPDATE 14.30: In timpul PERCHEZITIILOR efectuate de POLITISTI la domiciliul primarului FLORIN FRATICA din comuna BRADU au fost gasite si patru arme de foc.

UPDATE 11.00: 50 de persoane sunt URMARITE PENAL pentru SPALARE de BANI. Potrivit surselor judiciare, SUSPECTII scoteau BANII din BANCI in SACOSE. 

UPDATE 10.20: Conform ultimelor informatii, printre cei vizati se afla si primarul comunei argesene BRADU, edilul si doi apropiati ai sai fiind saltati din trafic de politisti, informeaza postul B1 Tv.

Potrivit Politiei Romane, cele 146 de PERCHEZITII sunt facute de politistii de la Investigarea Criminalitatii Organizate, in Bucuresti si judetele Arad, Arges, Dambovita, Giurgiu, Gorj, Ilfov, Olt, Sibiu, Teleorman, Valcea si Vrancea, la sediile mai multor firme din domeniile IT si constructii si la locuintele unor persoane suspectate de EVAZIUNE FISCALA si SPALARE de BANI.

CITESTE SI: PERCHEZITII in BUCURESTI si sase JUDETE intr-un dosar de EVAZIUNE cu PREJUDICIU de 2,2 milioane de euro 

Politistii vor pune in executare 90 de MANDATE de ADUCERE, anchetatorii urmand sa stabileasca, in urma audierilor, daca vor lua masuri preventive in cazul suspectilor. Surse judiciare au declarat ca printre firmele perchezitionate sunt ERBASU, UTI, STRABAG, ROMSYS si TOTAL NETWORK SOLUTIONS. De asemenea, PERCHEZITII au loc si la locuinta lui CRISTIAN ROMEO ERBASU.

In dosar sunt vizati reprezentantii a peste 200 de societati comerciale care, in perioada 2011-2014, ar fi creat circuite fictive pentru a nu plati taxele si impozitele datorate bugetului de stat, se arata intr-un comunicat de presa al POLITIEI ROMANE transmis duminica agentiei Mediafax. “De asemenea, prin intermediul societatilor implicate ar fi fost transferate aproximativ 100 de milioane de euro catre persoanele in cauza, iar banii astfel obtinuti ar fi fost reintrodusi in circuitul ilicit prin retrageri din conturile bancare in baza unor documente fictive”, a precizat sursa citata.

CITESTE SI: PERCHEZITII de AMPLOARE la TRAFICANTII de DROGURI din GALATI, BRAILA si TULCEA 

PREJUDICIUL  produs bugetului de stat a fost stabilit cu sprijinul specialistilor Directiei Generale Antifrauda Fiscala si este de aproximativ 30 de milioane de euro. La PERCHEZITII participa peste 300 de politisti de la unitatile centrale si teritoriale ale Politiei Romane si luptatori din cadrul Serviciului pentru Interventii si Actiuni Speciale.

Actiunea este coordonata de Parchetul Tribunalului Bucuresti si sprijinita de Serviciul Roman de Informatii.

Sursa foto: realitatea.net