PERCHEZITII de AMPLOARE la ORADEA intr-un DOSAR de EVAZIUNE FISCALA

O serie de PERCHEZITII de AMPLOARE sunt efectuate, joi dimineata, de procurorii DIICOT la Spitalul Clinic din Oradea, dar si la numeroase farmacii si cabinete particulare medicale intr-un dosar de EVAZIUNE FISCALA al carui prejudiciu estimat este de 5 milioane de EURO.

“Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul  Teritorial Oradea  impreuna cu ofiterii de politie judiciara din cadrul Brigazilor de Combatere a Criminalitatii Organizate Oradea, Cluj-Napoca, Timisoara si cu sprijinul Directiei Regionale Antifrauda Fiscala nr. 6 Oradea au efectuat in data de 27 noiembrie 67 de perchezitii domiciliare pe raza municipiului Oradea si judetul Bihor ( Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea – Sectia Oncologie, mai multe farmacii si  cabinete medicale individuale ale unor medici de familie), in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unui grup infractional format din 50 persoane, specializat in infractiuni de evaziune fiscala, inselaciune si fals.

CITESTE SI: PERCHEZITII in BUCURESTI, ILFOV si CONSTANTA. Retea de falsificatori de bani destructurata de DIICOT 

In cauza exista suspiciunea rezonabila ca in perioada 2012-2014 membrii gruparii au  generat activitati de fraudare a Fondului National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate prin cresterea artificiala a cuantumului vanzarilor aferente„ medicamentelor cu si fara contributie personala utilizata in tratamentul ambulatoriu” ( TA) si a medicamentelor si materialelor  sanitare specifice”, care se acorda pentru tratamentul  in ambulatoriu al bolnavilor inclusi in unele programe nationale cu  scop curativ  (PNS) si implicit a sumelor raportate si  ulterior decontate Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Prejudiciul cauzat este in valoare de aproximativ 5 milioane euro. La sediul D.I.I.C.O.T – ST Oradea vor fi aduse in vederea audierii 30 de persoane, urmand a fi dispuse masuri legale in cauza. Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Roman de Informatii.

CITESTE SI: PERCHEZITII la SLOBOZIA intr-un DOSAR de PROXENETISM 

Actiunea  a fost realizata  cu sprijinul Gruparii Mobile de Jandarmi Cluj – Napoca, precum si  Serviciul de Actiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Politie al jud. Bihor”, se arata in comunicatul remis de procurori.

Sursa foto: adevarul.ro