PERCHEZITII DE AMPLOARE la persoane banuite de EVAZIUNE FISCALA

Un numar de 150 de politisti efectueaza joi dimineata 40 de PERCHEZITII, in noua judete si in municipiul  Bucuresti, la sedii de firme si la locuintele unor persoane banuite ca ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 2.300.000 de lei, prin EVAZIUNE FISCALA, potrivit Inspectoratului General al Politiei Romane.

Conform sursei citate, politistii de investigare a criminalitatii economice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Buzau efectueaza 40 de PERCHEZITII la sediile mai multor firme si la locuintele unor persoane banuite ca ar fi efectuat operatiuni fictive, in scopul diminuarii obligatiilor de plata la bugetul de stat si/sau al rambursarii ilegale a TVA.

Citeste si: PERCHEZITII DNA la MAI. Sunt vizati secretarul general adjunct si o consiliera a ministrului GABRIEL OPREA

La actiune participa aproximativ 150 de politisti din cadrul inspectoratelor de politie judetene Buzau, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Neamt, Vrancea, Dambovita, Prahova si Arges si de la Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti.

PERCHEZITIILE sunt efectuate la sedii si puncte de lucru ale unor societati comerciale de pe raza judetelor Buzau, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Neamt, Vrancea, Dambovita, Prahova si Arges si a municipiului Bucuresti, precum si la locuintele persoanelor banuite.

Citeste si: PERCHEZITII DIICOT in CAPITALA si 6 JUDETE cu scopul DESTRUCTURARII unei grupari specializata in infractiuni informatice

Activitatile, derulate sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Buzau, urmaresc identificarea unor documente sau bunuri, pentru probarea  faptelor de evaziune fiscala.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala este estimat la 2.300.000 de lei.