PERCHEZITII DE AMPLOARE la persoane banuite de sustragere de PRODUSE PETROLIERE

Un numar de 32 PERCHEZITII domiciliare sunt desfasurate la aceasta ora de politistii argeseni, pe raza a patru judete si a municipiului Bucuresti, la locuintele mai multor persoane banuite de comiterea de infractiuni de furt, respectiv sustragere de PRODUSE PETROLIERE, a anuntat Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR).

Potrivit sursei citate, joi, incepand cu ora 06.00, politisti din cadrul IPJ Arges, sub coordonarea de specialitate a Directiei de Ordine Publica din IGPR, efectueaza 32 de perchezitii domiciliare, dintre care 21 pe raza judetului Arges, cinci pe raza judetului Olt, trei in judetul Gorj, una pe raza judetului Dolj si doua in municipiul Bucuresti. Actiunea vizeaza o grupare infractionala banuita de savarsirea in forma continuata a infractiunilor de furt.

Citeste si: PERCHEZITII de AMPLOARE la persoane banuite de TALHARIE si FURT CALIFICAT. Unul din grupurile vizate, format din MINORI

Activitatile se desfasoara in cadrul unui dosar penal instrumentat de politistii Serviciului de Ordine Publica al IPJ Arges, in care s-a inceput urmarirea penala fata de 33 de persoane.

In fapt, din cercetari a reiesit faptul ca, din luna aprilie a anului 2013 si pana in prezent, persoanele banuite ar fi sustras atat produse petroliere (titei si condensat) din conductele de transport produs petrolier apartinand unei societati comerciale, ce tranziteaza subteran localitatile Bascov, Babana si Poiana Lacului, precum si conducte dezafectate din patrimoniul aceluiasi agent economic, mai spun sursele citate. Prejudiciul estimat pana in prezent se ridica la 300.000 de lei.

Citeste si: PRAHOVA: 10 PERCHEZITII la suspecti de FURT de produse petroliere si BRACONAJ

La actiune participa peste 100 de politisti din cadrul IPJ Arges, precum si jandarmi din cadrul IJJ Arges.

In cauza se beneficiaza de sprijinul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din IGPR si al DIPI.