PERCHEZITII de AMPLOARE la TRAFICANTII de DROGURI din GALATI, BRAILA si TULCEA

Politistii si procurorii DIICOT efectueaza, joi dimineata, o serie de 28 de PERCHEZITII la TRAFICANTII de DROGURI din orasele GALATI, BRAILA si TULCEA. Sunt vizate zeci de persoane care fac parte dintr-o retea de TRAFIC de DROGURI care producea si distribuia DROGURI SINTETICE.

Conform ultimelor informatii numai in ultima luna au ajuns in spital peste 56 de persoane, dintre care 4 in coma, care au consumat produse de la TRAFICANTII din orasele amintite. 

Potrivit unui comunicat al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galati, impreuna cu ofiteri de politie ai Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Galati, au facut 28 de PERCHEZITII in judetele GALATI, BRAILA si TULCEA, intr-un dosar vizand destructurarea unei grupari de TRAFIC cu DROGURI de risc si substante ETNOBOTANICE.

CITESTE SI: PERCHEZITII in BUCURESTI si sase JUDETE intr-un dosar de EVAZIUNE cu PREJUDICIU de 2,2 milioane de euro 

Conform sursei citate, membrii gruparii sunt suspectati ca incepand cu luna martie 2014 au procurat, detinut si vandut, inclusiv unor persoane aflate in penitenciare, DROGURI de mare RISC, respectiv comprimate ECSTASY, precum si MARIJUANA.

De asemenea, exista suspiciuni ca membrii gruparii au produs importante cantitati de PRODUSE ETNOBOTANICE, prin impregnarea unor substante cu efect psihoactiv in produse care pot fi consumate prin inhalare ori prizare, ulterior acestea fiind vandute catre diferiti consumatori, in special tineri.

Procurorii DIICOT spun ca o mare parte a persoanelor care au consumat astfel de substante, in ultima perioada, au avut nevoie de ingrijiri medicale in regim de urgenta. In urma PERCHEZITIILOR, la sediul DIICOT Galati vor fi duse pentru audieri 90 de PERSOANE.

CITESTE SI: PERCHEZITII la APIA MEHEDINTI intr-un dosar privind FRAUDE cu FONDURI EUROPENE 

Surse judiciare au declarat ca doar in luna ianuarie au ajuns la spital aproximativ 50 de persoane care au consumat ETNOBOTANICE produse de aceasta grupare. Aceleasi surse mai spun ca pana in prezent au fost identificati aproximativ 200 de consumatori.

Sursa foto: realitatea.net