Fostul lider de sindicat de la PETROM, LIVIU LUCA, RETINUT de procurorii DNA. UPDATE

Procurorii DIICOT efectueaza, luni, o serie de PERCHEZITII la Ploiesti, la LIVIU LUCA, fostul lider de sindicat de la PETROM. LIVIU LUCA ar fi suspectat la SPALARE de BANI si instigare la DELAPIDARE cu consecinte deosebit de grave. Prejudiciul s-ar ridica la 15 milioane de lei, informeaza postul B1 Tv.

UPDATE 22:10: Sindicalistul LIVIU LUCA a fost retinut luni seara de procurorii DIICOT Ploiesti dupa mai multe ore de audieri in dosarul in care este acuzat de constituire de grup infractional organizat, delapidare si spalare de bani, au declarat surse judiciare.

Potrivit surselor citate, alte trei persoane au fost puse sub control judiciar in acelasi dosar.

 Stire initiala

Potrivit unor surse judiciare, PERCHEZITII au loc la resedinta lui LIVIU LUCA de la Paulesti. Din primele informatii rezulta ca LIVIU LUCA si alte persoane au constituit o grupare care, in perioada 2005-2009, a prejudiciat PSV Company SA (fosta Petrom Service SA) cu peste 15 milioane lei.

LIVIU LUCA a mai fost acuzat intr-un alt dosar pentru falimentarea Petromservice, el fiind condamnat in iulie 2014 de Tribunalul Bucuresti la sase ani inchisoare cu executare, insa decizia nu este definitiva.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: jurnalul