LIDERUL “ACADEMIEI INFRACTORILOR ROMANI”, adus la DIICOT

PROCURORII DIICOT efectueaza, miercuri, o serie de PERCHEZITII  in judetul Neamt si la penitenciarul Iasi, informeaza B1 TV.

UPDATE 16.20: LIDERUL “ACADEMIEI INFRACTORILOR DIN ROMANIA”, MARIN BOTEZ, a fost adus la DIICOT.

PERCHEZITIILE vizeaza gruparea supranumita ”ACADEMIA INFRACTORILOR ROMANI”, al carei lider, MARIN BOTEZ, este incarcerat la penitenciarul IASI, fiind condamnat la 10 ani de inchisoare pentru TENTATIVA de OMOR in dosarul lui ALEXANDRU MIRONESCU.

CITESTE SI: PERCHEZITII la EXECUTORII JUDECATORESTI din Bucuresti, Ilfov si Ialomita. PREJUDICIU URIAS. UPDATE 

Membrii „ACADEMIEI INFRACTORILOR ROMANI”se ocupa cu furtul de bunuri din afara tarii, bunuri pe care ulterior le valorificau ulterior in tara. Acestia sunt acuzati de TALHARIE si FURTURI cu VIOLENTA.

Gruparea condusa de MARIN BOTEZ era formata si actiona dupa REGULI MILITARE. 

Membrii gruparii “Academia infractorilor romani”, care se ocupa cu furtul de obiecte de lux din afara tarii, operau prin celebra metoda “Pantera Roz”, fiecare atac din aceste magazine dura doar 60 de secunde, informeaza un reprezentant DIICOT.

Membrii gruparii, peste 100 de persoane, erau recrutati din Judetul Neamt, erau antrenati in locuinte speciale, cu geamuri fumurii, in care erau adusi cu cagule pe cap, informeaza B1 TV.

Ei erau amprentati, li se luau probe ADN si li se faceau dosare in care erau mentionati rudele si apropiatii mebrilor, dar si viciile pe care le aveau, mai spune reprezentantul.

De asemenea, gruparea avea un regulament scris, in care se facea referire la pregatirea fizica si psihica a membrilor gruparii. Aveau case in Bucuresti, Cluj-Napoca si Constanta unde se antrenau pentru 90 de zile. Membrii gruparii au atacat magazinele de lux din Marea Britanie, Germania, Franta, Belgia si Olanda.

“Erau punctate magazinele de lux, se stabileau posibilitatea de atac, traseele de fuga, nu se foloseau autoturisme, precum si locul unde puteau fi ascunse bunurile”, spune reprezentantul DIICOT.

Atacurile aveau loc si pe timp de zi si pe timp de noapte si foloseau inclusiv coctailuri Molotov. Atunci cand un membru este arestat, acesta trimite o scrisoare liderului gruparii, care pare a fi trimisa familiei, prin care il informeaza de cele intamplate, folosind un limbaj special.

In acest caz, PREJUDICIUL este estimat la 10 milioane de euro.

CITESTE SI: MARAMURES: DIICOT a retinut un cetatean SPANIOL pentru PORNOGRAFIE INFANTILA. COPII in varsta de 3 ANI ABUZATI 

Sursa foto: adevarul.ro